I halvannet år har retrieveren Buddy hatt en jobb å gå til. Den 7 år gamle hunden er nemlig ansatt som livsgledehund ved Mørkved sykehjem i Bodø. En dag i uken tar han på seg sitt gule jobbskjerf og blir med matmor, sykepleier Karoline Johnsen, på jobb ved sykehjemmet, der pasientene i ulik grad er demente.

– Selv om pasientene er demente, husker de aller fleste Buddy og snakker mye om han. Helst vil de at han skal være med på jobb hver eneste dag, sier Karoline.

Lykkepille på fire ben

Den oransje hunden går løs i gangene, og oppsøker gjerne pasientene på rommene deres. For mange har hverdagen på sykehjemmet blitt en helt annen etter at Buddy ble ansatt.

– Om pasientene får angst, blir urolige eller har store smerter, ser vi at det hjelper at Buddy er der. I mange tilfeller kan vi kutte ned på smertestillende og beroligende fordi han har den effekten, forteller Karoline, og legger til at han hjelper mange av pasientene med å komme seg ut i frisk luft.

– Hvis beboerne ikke orker eller vil, pleier jeg å si at Buddy trenger selskap på lufteturen, og det funker som regel, ler matmoren, som beskriver Nova Scotia Duck Tolling-retrieveren som helt spesiell.

– Han er usedvanlig snill og god mot alle han møter. Mange av pasientene snakker med han i stedet for oss, og de opplever at han forstår dem, sier hun.

Fikk møte statsministeren

Det er kanskje ikke så rart at Buddy har blitt en firbent kjendis i lokalmiljøet. Han har vært med i Se og Hør-reportasje, og selveste statsminister Erna Solberg ba spesielt om å få møte lykkepillen da hun var på turné i Nord-Norge. Og Buddy møtte selvsagt statsministeren like glad og logrende som alltid.

– Erna Solberg ble sjarmert i senk. Men jeg tror nok ikke Buddy forsto hvilken viktig person han faktisk fikk møte, ler Karoline.

Historien om Buddy varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med kåringen av Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet vårt. Det er ingen tvil om at dyrene våre er viktige for oss mennesker og det er fantastisk å se nominasjonene som har kommet inn fra hele Norge. Vi er stolte over å kunne kåre Buddy til en slik dyrehelt. Hver eneste uke bidrar han til økt livsglede blant de demente pasientene på Mørkved sykehjem. Det gjør han til et godt eksempel på hvor mye dyr betyr for oss, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelt, får Buddy og matmor Karoline Johnsen også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til et veldedig formål. Valget falt på Dyrebeskyttelsen Norge Bodø, som jobber frivillig for å ta vare på, og finne nye hjem til eierløse og bortkomne dyr.

– Vi i Agria ønsker å bidra til at flere dyr skal få en ny sjanse. De frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge Bodø gjør et enestående arbeid for å gi omsorg og trygghet til dyr i nød, avslutter Geelmuyden.

I løpet av kampanjen kåres ti delvinnere, og en av disse blir hovedvinner. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her: http://j.mp/Norgesdyrehelter

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

For mer informasjon:

Christian Geelmuyden, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring

Epost: christian.geelmuyden@agria.no Tlf: +47 909 87 574