Når temperaturen bikker 20 grader, er det viktig å ta forholdsregler før man går tur med hunden. Asfalten kan lett bli glovarm i slike temperaturer, noe som kan medføre at potene kan bli skadet.

Kan få brannskade på potene

En blanding av varmen og friksjonen ved å løpe på den veldig varme overflaten kan medføre at det ytterste laget på poten blir slitt bort.

Hvis du er usikker på om hunden bør gå på asfalten, kan du selv sjekke dette ved å legge håndbaken din (oversiden av hånden) oppå asfalten. Dersom det blir ubehagelig varmt i hånden etter fem sekunder, bør dere ikke gå her. I så fall kan du vurdere å legge lufteturen til skogen eller gå på gresset i skyggen. Husk å ta med nok vann til dere begge to!

Les også: Varm bil kan bli en dødsfelle

Vær fleksibel med turene

Hunder trenger minst tre lufteturer i løpet av en dag, men på dager som er veldig varme bør man kun ta korte turer midt på dagen på det varmeste.

Lengre turer, annen type aktivisering eller trening er det best å ta tidlig på morgenen eller sent på kvelden når temperaturene er lavere.

Pass på badeglade hunder

Selv om det kan være forfriskende med et bad i sommervarmen for våre firbente venner, er det lurt å sjekke stranda først for skjell og andre skarpe gjenstander før dukkerten.

Potene til hunden kan bli skadet dersom den tråkker på skarpe skjell. Dette opplevde hundeeier Elise Karlsen Bye med hunden sin Kane i fjor.

– Vi dro på stranda for å kjøle oss ned etter en luftetur. Kane løp uti vannet for å ta et bad, men idyllen brast fort da jeg oppdaget blod på poten hans. Han hadde klart å tråkke på noe skarpt, enten skjell eller glasskår og fått et kutt i poten, sier Karlsen Bye.

Hun oppfordrer alle hundeeiere til å sjekke vannkanten for skjell og skarpe gjenstander før man vurderer et bad, for både to- og firbente.

– Ser du at det er mange skjell i vannkanten, ville jeg nok revurdert å ta turen uti da det potensielt kan skade potene til hunden dersom de løper oppå skarpe skjell eller glasskår. Jeg vil også råde alle til å ha med et førstehjelpsskrin med sårsalve, bandasje og potesokker slik at man selv kan stoppe blødningen før man eventuelt oppsøker en veterinær, sier hun.

Les også: Ting man trenger i førstehjelpsskrinet til hunden

Såret pote: Slik så kuttet ut i poten til Kane etter at han hadde tråkket på en skarp gjenstand i vannet. Foto: privat (@kanethetoller)

Smiler igjen: Kane fikk god behandling av kuttet i poten, og poten hans ble heldigvis fin igjen. Foto: privat (@kanethetoller)