Servicehunden Neon er Norges dyrehelt

Fem år gamle Neon er en av Norges dyrehelter i kåringen til Agria Dyreforsikring. Som den eneste servicehund utdannet for å varsle epilepsianfall har Neon reddet livet til matmor Bente flere ganger.

Matmor Bente Bruvoll har hatt epilepsi hele livet, en sykdom som for mange betyr et liv med store begrensninger. Som eneste servicehund i Norge som er utdannet anfall- og reaksjonshund er Neon rask på labben med å trykke på varslingsknappen hjemme hos Bente når anfallene kommer. En oppgave som i enkelte tilfeller kan være med å avverge både hjerneskader og andre store konsekvenser fra fallene.

– Neon gir meg en trygghet i hverdagen og gir meg muligheten til å leve det livet jeg ønsker. Når du kan falle om når som helst, lever man konstant i en annen tilværelse enn folk flest. Man har ingen garanti for hvordan en fin skitur, en sosial tilstelning eller en vanlig kveld hjemme kommer til å ende. Noe som 18 brudd i ansiktet og en del andre stygge skader kan bekrefte. Da er det godt å alltid ha Neon der til å varsle slik at jeg får hjelp når anfallene kommer, sier matmor Bente Bruvoll.

Historien om labradoren Neon som gir Bente muligheten til å leve et fullverdig liv til tross for sykdommen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter. 

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Neon er et godt eksempel på hvordan våre pelskledde venner gjør en stor forskjell for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Fysisk og psykisk trygghet

Bente er ikke som den typiske eieren av en servicehund. Med en sykdom som ikke vises utenpå, foruten noen skrammer etter stygge fall, og en kjærlighet for ski- og løpeturer i Østmarka ser hun ut som en hvilken som helst sprek 50 åring. En tilværelse hun får opprettholde takket være Neon. 

– Når jeg løper i marka er det kun vesten til Neon som avslører at jeg har epilepsi. På turene gir Neon meg både fysisk trygghet ved at han kan holde meg varm og varsle etter hjelp når jeg får anfall, men også psykisk gjennom alle de gode bekjentskapene jeg har fått takket være sjarmen hans, sier Bruvoll.

– Det beste med Neon er at jeg ikke lengre er hun det er synd på fordi hun har epilepsi, men hun heldige som får ha en så flott hund, fortsetter hun.   

Donerer pengepremie til Norske Servicehunder

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Neon også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Norske Servicehunder. 

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Norske Servicehunder i det arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner, sier Geelmuyden. 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. .

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring

Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680