For åtte år siden ble Mira en viktig støttespiller for Dyrenes beskytter Drammen da hun som omplasseringshund ble adoptert av leder og matmor Hilde Strysse. Siden den gang har Mira vist seg å være en hund helt utenom det vanlige.

- Til tross for sine 55 kilo og tøffe utseende er Mira den mest omsorgsfulle hunden jeg kjenner. Når vi har hentet nye kattunger som har blitt forlatt av eierne sine går hun i transe med en gang og blir til kattemor. Ofte tar hun seg av alt stell, vasker småtrollene bak og begynner til og med å produsere melk, noe som har reddet livet til flere kattunger sier matmor Hilde.

Historien om Miras omsorg for forlatte dyr varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Mira er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Omsorg både for dyr og mennesker

Det er ikke bare kattepusene som får gleden av Miras omsorgsfulle vesen. I tillegg til å jobbe deltid som kattemor er Mira utdannet som godkjent besøkshund.

- Mira er en god venn som gir omsorg og trygghet i hverdagen til både dyr og mennesker. Vi er ofte på besøk på demensposter på de lokale sykehjemmene, en oppgave hun virkelig nyter. Her får hun hjelpe andre mennesker til å få et bedre liv med sykdommen sin og ikke minst gjøre livet litt gladere sier matmor Hilde.

Donerer pengepremie til Dyrenes Beskytter Drammen

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Mira og Hilde 5000 kroner fra Agria som doneres til Dyrenes beskytter Drammen og omegn.

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Hilde og Mira med det viktige arbeidet de gjør for dyrenes velferd i Drammensområdet, sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter

For mer informasjon:
Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring
Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680