Aktiver valpen passe mye

Alle valper er individer og fungerer ulikt. Visse valper kan virkelig sysselsette matfar og matmor, mens andre valper er relativt enkle og lærer raskt. Det er ikke feil på eller unormalt med noen av sortene, det er personlighet det handler om! Og du må jo naturligvis anpasse deg deretter når det gjelder oppdragelse og trening.

Det trenger ikke å være så komplisert å stimulere hunden mentalt. Det går helt fint å trene på "hjemmeplan". Du kan gjemme godbiter hjemme på ulike plasser som hunden kan lete etter med hjelp av nesa.  

Man kan også plassere godbiter i bokser eller kjeler med lokk på, eller i koper eller boller som står opp ned, som hunden deretter skal forsøke å få tak i. I hjemlige omgivelser er det også fint å lære hunden litt underholdende sirkuskunster, som å sitte fint, rulle rundt eller hilse pent.

Sysselsetning er av aller største vekt for at hunden skal ha det bra. Man pleier å si at en hund bør være aktivt våken minst 5-6 timer per dag. Likevel trenger ikke hele denne tiden å bestå av trening. Å være ute i hagen, å få følge med til byen eller hilse på bekjente er også å være aktivt våken! Naturligvis bør du ta det roligere med valper som har et mye større søvnbehov enn voksne hunder.

Liker? 1 av 1 likte , 5 i rangeringer