Det som er likt for alle valper er at de trenger stimuli i form av fysisk aktivitet og mental trening. Sysselsetning er viktig for at valpen skal ha det bra. Man pleier å si at en hund bør være aktivt våken minst 5-6 timer per dag. Likevel trenger ikke hele denne tiden å bestå av trening. Å være ute i hagen, hilse på andre hunder, få følge med til byen eller hilse på bekjente er også fine aktiviteter for valpen. 

Mental stimuli

Det trenger ikke å være så komplisert å stimulere hunden mentalt. Det går helt fint å trene på "hjemmeplan". Du kan gjemme godbiter i stua på ulike plasser som hunden kan lete etter med hjelp av nesa eller i leker som er ment for godis. I hjemlige omgivelser er det også fint å lære hunden triks, som å sitte, dekke, rulle, gi labb eller liknende. 

Fysisk trening

Valper har behov for aktivitet og lek, og trenger daglig fysisk aktivitet for å få utvikle motoriske ferdigheter, fysikk og utholdenhet. Det legger også grunnlaget for å bygge muskler, skjelett, sener og ledd. Varier treningen i form av lek i hagen, turer i skogen og rusleturer i bymiljøer. Sørg for at valpen får utforske omgivelsene i sitt tempo og ta hensyn hvis den blir sliten. Husk også å ha med vann hvis det er varmt ute.