Så fort du har fått en valp i hus er det bare å sette i gang treningen! En valp klarer ikke å forstå hva som er rett eller galt sted å gjøre fra seg på, og er derfor avhengig av veiledning fra oss.

Husk at den lille valpen ikke har den fysiske utviklingen til å kunne styre mage og blære. At valpen går ut i gangen eller kanskje frem til ytterdøren er i prinsippet det meste du kan kreve i tidlig alder. Husk at det er mye spennende som skjer utendørs som kan være mer interessant enn å lette på trykket. Dette kan forklare at valpen heller gjør fra seg når dere har kommet inn igjen i fredelige og rolige omgivelser. 

Toalettbehov etter mat, vann, søvn og lek

En huskeregel er at valpen alltid må gjøre fra seg etter å ha spist eller drukket, sovet eller lekt. Sko, jakke, bæsjepose og bånd bør derfor alltid være innen rekkevidde slik at du raskt kan gjøre en ”utrykning” – og det mange ganger i løpet av dagen! Gi belønning til valpen når den gjør fra seg ute i form av ros og eventuelt en godbit. 

Bli med valpen ut

Bor du i hus er det selvsagt lettest å slippe valpen ut på plenen, men du bør likevel holde valpen med selskap. Ikke minst med tanke på at du skal være der for å belønne valpen.

Når ulykken skjer inne

Når ulykken først har skjedd innendørs er det bare å finne frem papir eller en klut og tørke opp uten å si noe til valpen. Hvis du ser at hunden tisser eller bæsjer går det greit å avbryte den midt i akten og bære den ut, slik at den kan avslutte det utendørs. Husk at det kan ta litt tid før valpen faktisk fullfører ute.

Vær konsekvent og nøye

Det gjelder å være observant og lære seg bevegelsesmønsteret til valpen når den må på do. Typiske tegn er at den snuser på gulvet, sirkler undt og trekker seg unna. Deretter gjelder det å være nøye og konsekvent med å alltid gå ut med den. Jo mer du løper ut med valpen, jo raskere blir den stueren. 

Lykke til!

Hva koster en hundeforsikring?

Sjekk pris her!

Hva koster en hundeforsikring?

Sjekk pris her!