I Dyrebeskyttelsen Norges avdeling i Nord-Trøndelag har de frivillige hele tiden hendene fulle med katter som trenger et nytt hjem. Mange av kattene har hatt et hardt liv ute, noen er redde, skeptiske og utrygge. Heldigvis har Dyrebeskyttelsen Luna med på laget.

Lunas vaskeri til tjeneste

Den to år gamle hunnkatten og hennes familie Marit Kristine Boneng (25), Kristoffer Robin Sandnesmo (29) og Sunniva (8), er et midlertidig fosterhjem for katter som venter på å finne en ny familie. Og er det én ting de frivillige i Dyrbeskyttelsen i Steinkjer kan være sikre på, så er det at Luna tar godt vare på kattene som kommer inn i hjemmet hennes. Ungkattens omsorg for alle hun møter resulterer som oftest i en skikkelig rundvask – også kalt "Lunas vaskeri" av alle som kjenner henne.   

– Luna gjør så mye arbeid for oss i Dyrebeskyttelsen. Hun er helt fenomenal i jobben sin, ved å sosialisere, oppdra og gjøre fosterkattene trygge og lære dem å leke. Og ikke minst så er det ingen av kattene som unngår "Lunas vaskeri" forteller Tone Iren Lundsaunet, leder for Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag.

Fra sure hannkatter til livredde kattunger

Gjennom Dyrebeskyttelsen får Luna være en stor støtte for en rekke ulike katter. Og hun tar alle utfordringer på strak pote – alt fra sure, skeptiske hannkatter på 6 kilo til å være ”reservemor” for to-tre kattunger av gangen.

– Jeg husker spesielt hannkatten Atlas, som var kjempestor. Han var reservert og generelt skeptisk til både nytt hjem og Luna. Men det tok ikke lang tid før vi fikk bilder av Luna som ga han en skikkelig rundvask, sier Tone.

Matmor Marit kan bekrefte omsorgen Luna har for alle katter. Når de får inn en ny fosterhjemskatt, er Luna den første som springer til døra for å ønske de frivillige fra Dyrebeskyttelsen velkommen, og hun venter alltid spent på at hennes nye venn skal komme ut av buret sitt.

 – Vi meldte oss som midlertidig fosterhjem for å hjelpe Dyrebeskyttelsen med deres arbeid for hjemløse katter, i tillegg til at vi ønsket at Luna skulle få litt selskap. Det har gått over all forventning. Hun elsker alle katter like høyt. Også de som ikke nødvendigvis liker henne så godt i starten, ler Marit.

Historien om Luna varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med kåringen av Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet vårt. Det er ingen tvil om at dyrene våre er viktige for oss mennesker og det er fantastisk å se nominasjonene som har kommet inn fra hele Norge. Vi er stolte over å kunne kåre Luna som dyrehelt. Det å bruke en katt systematisk for å sosialisere omplasseringskatter kan være inspirerende for andre som har katt. Det koster lite, men betyr så mye, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Luna og matmor Marit Kristine Boneng også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til et valgfritt veldedig formål. Valget falt naturlig nok på Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag, som blant annet jobber med å finne nye hjem til eierløse dyr.

– Vi i Agria ønsker å bidra til at flere eierløse dyr skal få en ny sjanse i livet. De frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag gjør et enestående arbeid for dyr, og vi er glade for å kunne bidra med at de kan fortsette sitt gode arbeid, avslutter Geelmuyden.

Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her: http://j.mp/Norgesdyrehelter

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.