Vær forsiktig med lys

Man skal alltid være svært forsiktig med levende lys når man har dyr. Hvis katten er litt for nysgjerrig på lyset kan flammen sette fyr på kattens værhår. Og katter er nysgjerrige dyr, som gjerne vil undersøke alt som er nytt. Er du veldig uheldig, kan kattens pels begynne å brenne, eller det kan til og med utvikles en brann i rommet.

Derfor skal du kun ha levende lys når du oppholder deg i rommet og har full oversikt over katten. Et bra alternativ til vanlige lys, er lysestaker som henger på veggen, eller lyslykter som katten ikke kan brenne seg på. Men selv om du bruker dette, må du være oppmerksom på at katten ikke velter lyslykten slik at den forårsaker en brann.

Ha kontroll på fjær og påskeris

Fjær og ris er spennende ting for en katt. Også påskepynt av ulike slag er morsomme å leke med. Men å måtte ta turen til veterinæren for å fjerne fremmedlegeme fra kattens mage eller svelg kan bli smertefullt for katten og en dyr historie for matmor og matfar. Lek gjerne med katten, men ikke la den ha småsaker eller ting den kan tygge i seg når den er alene.

Se opp for blomster

I påsken kjøper vi ofte flere blomster til hjemmet. Katter liker ofte å tygge på det. Tenk på at mange av våre blomster kan være giftige, eller ha irriterende saft. Også snittblomster kan være giftige og kan gi katten så alvorlige skader at den dør. Påskeliljen for eksempel, som finnes i nesten alle hjem på denne tiden, kan være giftig for katten.

Hvis du har en katt som viser interesse for vekster av ulike slag, bør du plassere de som kan være farlige for katten på en plass der den ikke kan nå blomstene.

Kontakt veterinær

Hvis katten viser tegn på forgiftning, hvis den sikler eller har diaré, skal du kontakte veterinæren din for råd. Sannsynligvis trenger katten et veterinærbesøk.

Naturligvis skal du gjøre det du kan for å unnvike at katten din rammes av en ulykke, men om ulykken likevel skjer pleier man å være takknemlig for at katten er forsikret.