Sykdommer og skader

Lungeorm hos katt

Lungeorm hos katt

Lungeorm er en dødelig parasitt, og blir stadig mer utbredt. Lungeormen havner i lungene hos katter, og gir hoste og pusteproblemer. Les symptomene du bør være obs på her.

Oppkast og diaré hos katt

Oppkast og diaré hos katt

Diaré og oppkast er sjelden alvorlig og går som regel over på noen dager, men det er likevel viktig å kjenne til symptomene og når du bør oppsøke veterinær.

Katten kan også fryse

I kuldegrader skal du være forsiktig med hvor lenge du lar katten din være utendørs. Katter kan få frostskader som kan gi stor smerte og varige mén.

Farlige planter for katten

Katter liker ikke bare gress – de tygger også gjerne på andre planter hvis de får muligheten. Men vær forsiktig, noen planter er såpass giftige at det kan bli kritisk for katten din. 

Salmonella hos katt

Det har blitt vanligere at katter rammes av salmonella, særlig på senvinteren og tidlig vår. Det gjelder først og fremst katter som går utendørs. Katten kan også smitte mennesker.

Pass på katten i julestria

Om natten er det katten som rår. Det julepyntede huset har mange spennende nyheter som katten kan utforske, og den tasser rundt og oppdager all pynten som matmor og matfar har funnet frem.

Årets farligste tid for kattene

Sommermånedene er herlige, men også farlige. I følge Agrias statistikk øker antallet traumatiske skader hos katt med 33 prosent på sommeren. 

Tannresorpsjon (FORL) dekkes nå hos katt

Mange katter rammes dessverre av en tannsykdom som heter tannresorpsjon (TR), også kjent som FORL. En god nyhet er at Agria nå dekker denne sykdommen.

Jursvulst hos katt

Vi er alle kjent med at kvinner kan brystkreft, men faktum er at brystkreft også er den tredje vanligste krefttypen hos hunnkatt. Riktignok forekommer den ikke fullt så hyppig som hos hund, men til gjengjeld er flere ...

Pass på - stress kan gjøre katten din syk

Det har blitt vist at langvarig stress øker risikoen for at katter blir syke eller utvikler atferdsproblemer. Her er noen enkle triks for å hindre langvarig stress hos katten din og sikre at den er tilfreds.

1 / 4