Sykdommer og skader

Katten kan også fryse

I kuldegrader skal du være forsiktig med hvor lenge du lar katten din være utendørs. Katter kan få frostskader som kan gi stor smerte og varige mén.

Katt innendørs

Heteslag på katt

Sol og varme kan føre til heteslag for kattene våre, noe som kan være livstruende. Her får du noen råd til hva du kan gjøre for å unngå heteslag.

Flåttbitt på katt

Flått på katt

Flåttsesongen er her for fullt. Er du flink til å sjekke katten din?

Pass på påskepynten

Påsken er for mange en tid der vi fyller hus og hytter med blomster, påskeris og annen påskepynt. Visse pyntegjenstander kan være farlig for katten, og her ser du hva du bør passe litt ekstra på. 

Lungeorm hos katt

Lungeorm hos katt

Lungeorm er en dødelig parasitt, og blir stadig mer utbredt. Lungeormen havner i lungene hos katter, og gir hoste og pusteproblemer. Les symptomene du bør være obs på her.

Oppkast og diaré hos katt

Oppkast og diaré hos katt

Det er viktig å kjenne til symptomene og når du bør oppsøke veterinær ved diaré og oppkast hos katten din. Her får du noen gode råd. 

Farlige planter for katten

Flere blomster og planter kan være livsfarlige for kattene våre. Det er viktig å kjenne til hvilke planter som er giftige og symptomene på forgiftning. 

Salmonella hos katt

Det har blitt vanligere at katter rammes av salmonella, særlig på senvinteren og tidlig vår. Det gjelder først og fremst katter som går utendørs. Katten kan også smitte mennesker.

Pass på katten i julestria

Om natten er det katten som rår. Det julepyntede huset har mange spennende nyheter som katten kan utforske, og den tasser rundt og oppdager all pynten som matmor og matfar har funnet frem.

Årets farligste tid for kattene

Sommermånedene er herlige, men også farlige. I følge Agrias statistikk øker antallet traumatiske skader hos katt med 33 prosent på sommeren. 

1 / 4