I fem år har Ragdoll-katten tatt i mot andres kattunger som sine egne i dyrebeskyttelsens krisehjem i Buvika. Matmor Iselin Fagereng og Atlas får stadig besøk av kattunger som har mistet mammaen sin eller har blitt forlatt av eieren. For hannkatten Atlas har det blitt naturlig og inkludere alle kattene i hjemmet med lek og omsorg.

– Atlas gjør oppgaver i krisehjemmet hvor jeg som menneske ikke strekker til. Han vasker og steller dem, koser med dem, leker og oppdrar dem. Vi hadde til og med et kull som suttet på pelsen hans, og han lå der helt rolig, slik at de skulle få sutte. Kattene som kommer til oss trenger ekstra med omsorg og trygghet og en rollefigur slik som Atlas. Jeg har aldri før sett maken til omsorgsfull katt, sier matmor Iselin Fagereng.

Historien om Ragdoll-katten Atlas som gir vanskeligstilte katter en bedre start på livet varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Atlas er et godt eksempel på hvordan et dyr utgjør en stor forskjell for andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Donerer pengepremie til veldedighet

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Atlas også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Dyrebeskyttelsen Norge, Noah, Dyrevernsalliansen og organisasjonen Rolda.

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Dyrebeskyttelsen Norge, Noah, Dyrevernsalliansen og organisasjonen Rolda i det viktige arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner, sier Geelmuyden.

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX