Pan Hero har i en årrekke gledet både store og små på Sætregården i Hordvik. Han går i rideskolen fire dager i uken, samt deltar på terapiridning hvor han hjelper både barn, funksjonshemmede og eldre dementpasienter. På søndager er han alltid med på Åpen Gård, hvor hele byen er velkommen. Pan Hero er en rutinert ponni som tar utfordringer på stående hov, noe som har gjort han til en av de mest populære hestene på tunet. En av de som kjenner Pan Hero godt er Ina Folkedal (17) som har vært tilknyttet Sætregården siden hun var liten stalljente, og er den som har sendt inn årets nominasjon til Norges dyrehelter.

– Pan Hero har betydd mye for mange, blant annet meg selv. Det er utrolig gøy å se hvor stor glede både barn og voksne har av å være sammen med han, alt fra unge stalljenter som jobber med han til daglig, til eldre dementpasienter som kommer på besøk for terapiridning. Pan Hero er bare gjennomført snill og god, og er både rolig og grei med de han møter, selv om det er mange folk og mye aktivitet rundt han. Man kan rett og slett se at han stortrives i jobben sin på Sætregården, sier Ina.

Historien om Pan Hero varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet. Vi har fått inn mange flotte nominasjoner fra hele landet som viser hvor viktige våre dyrevenner er for oss mennesker. Pan Hero er som navnet tilsier et flott eksempel på en dyrehelt som gir både trygghet og glede i hverdagen til mange mennesker i alle aldre, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

Pensjonert premieplukker

I tillegg til rideturer på Sætregården har Pan Hero også en lang merittliste innen mesterskap. Etter 22 år skulle man tro at det nå gikk mot slutten, men Ina kan fortelle at Pan Hero til tross for sin alder, fremdeles imponerer.

– Selv om han er blitt hele 22 år presterer han fremdeles bra og i 2016 vant vi både skolecupen og Kretsmesterskap i ponni sammen, i tillegg til et par andre stevner i Hordaland. Det er fremdeles mye glede og pågangsmot i denne hverdagshelten, sier Ina.

Donerer pengepremie til veldedighet

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelt får Pan Hero også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som kan doneres til et veldedig formål. Valget falt på Dyrebeskyttelsen i Bergen.  

– Vi i Agria ønsker å bidra til at dyr får den anerkjennelsen og rettighetene de trenger, og Dyrebeskyttelsen er en organisasjon som er til uvurderlig hjelp for dyrene våre på dette området. Vi synes det er flott at donasjon kan gå til dem, sier Geelmuyden.

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

Les mer om kampanjen her