Miniatyrhesten er terapihest i bedriften Firbent Terapi som holder til i Bryne. Den populære terapihesten Darlin hjelper barn og voksne med alt fra sosial trening til fysisk aktivitet. Darlin har fått kjendisstatus på sykehjem i Rogaland og gleder mange beboere m ed sin tillitsfulle tilstedeværelse og hennes mangfoldige «sirkustriks». 

– Første gang vi hadde med Darlin på sykehjem var en helt spesiell opplevelse. En beboer hadde veldig mange rykninger og ufrivillige bevegelser, men når hun fikk hilse på Darlin forsvant alle rykningene og hun klappet henne forsiktig og rolig ned over mulen. Darlin stod helt urørlig og lot seg klappe og det var nesten ikke ett tørt øye i hele salen, sier Helle Karin Barstad, dagli leder i Firbent Terapi.

Historien om miniatyrhesten Darlin har også varmet hjertene til juryen bak Norges dyrehelter. 

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Darlin er et godt eksempel på hvordan et dyr utgjør en stor forskjell for mennesker sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Norges første firbente lesehest

Helle Karin Barstad har lenge benyttet terapihunder i arbeidet med barn i leseundervisningen på skole og bibliotek. Den 3. mars skal hun for første gang bruke Darlin på Sandnes bibliotek i det viktige arbeidet med å motivere barn til økt leselyst.   

– Mange barn synes det er skummelt å lese høyt. Dyrets beroligende effekt kan gjøre barna mer avslappet, øke konsentrasjonen når de leser og mange glemmer helt at det er andre enn dyret tilstede. Vi har hatt veldig gode effekter av bruk av lesehund og nå blir Darlin Norges første lesehest, sier Helle.  

Etter endt lesestund får barna et diplom med bilde av hunden de leser for, og hundene godkjenner stempelet med å stemple det med labben. 

Kanskje blir det stempel med hoven denne gangen, smiler Helle. 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no oghttp://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. 

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX