Birgitte Reitan veier bare 25 kilo, har en medfødt muskelsykdom og en vilje av stål. Siden hun startet med ridesport har hun på kun tre år tatt gull i både norsk og nordisk mesterskap i dressurridning, og denne uken reiser hun til USA for å holde foredrag. En opplevelsesrik hverdag hun kunne drømt lenge om hadde det ikke vært for den utradisjonelle dressurhesten Sno.

– ¬Jeg har alltid hatt et sterkt konkurranseinstinkt, men har aldri kunne deltatt i rullestolbasket eller lignende på grunn av ryggen. Sammen med Sno har jeg faktisk fått mulighet til å oppfylle drømmen om å være en ekte idrettsutøver, sier Birgitte.
 
Historien om fjordingen Sno fra Langedrag som har gitt Birgitte en fartsfylt og opplevelsesrik hverdag til tross for sitt handikapp varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter. 
 
– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Sno er et godt eksempel på hvordan våre pelskledde venner gjør en stor forskjell for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Fra Langedrag til VM

På tre år har også Sno sin tilværelse endret seg. Det som før var et rolig liv på Langedrag har nå blitt et liv som internasjonal idrettsstjerne på lag med Birgitte. 
 
– Jeg var egentlig redd for både hester og for høyde. Hvis jeg skulle ha muligheten til å prøve meg på dressurridning var jeg derfor avhengig av å ha en hest litt utenom det vanlige. Fjordinger som Sno er veldig uvanlige å bruke til dressur, men siden han er så rolig og stabil personlighet gir han meg den tryggheten som trengs for å kunne sitte på hesteryggen og konkurrere, sier Reitan. 
 
Den ur-norske rasen fjording er et sjeldent syn i ridesporten, og Snos uvanlige deltidsjobb som dressurhest er også bakgrunnen for Birgittes USA-turne denne uken. Her skal hun holde foredrag i flere byer om hvordan fjordingers egenskaper kan hjelpe funksjonshemmede i ridesporten. 

Hjelp til å utvikle spesialsal for handikappede

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Birgitte og Sno også en pengesum som skal gå til utvikling av en ny sal spesiallaget for Birgitte og andre med lignende muskelsykdommer. Frem til nå har hun ridd med begge beina på samme side i en damesal. 
 
- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Birgitte og Sno slik at de kan få enda mer glede av den idretten de allerede har utmerket seg stort i, sier Geelmuyden. 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no oghttp://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. .
Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring
Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680