Som fjortenåring fikk Nellie Hilde Hauge blodkreft. Ett år og fire måneder senere fikk hun fjordingen Frisko. En hest og en bestevenn som gjorde hverdagen enklere og motivasjonen til å bli frisk sterkere.

– Frisko var den første og eneste hesten jeg så på og jeg visste med en gang at han var den rette for meg. Jeg var kun ute etter en snill fjordhest som gikk an å ri på, men i ettertid har han vist seg å være så mye mer enn bare det. Frisko er snill, tålmodig, lærevillig og har vært en viktig motivasjon for å bli frisk slik at vi kunne få en normal hverdag sammen, sier Nellie Hilde Hauge.

Historien om Frisko og Nellie har også varmet hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Frisko er et godt eksempel på hvordan et dyr utgjør en stor forskjell for mennesker sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Firebeint motivator

I april 2014 fikk Nellie tilbakefall. Hele sommeren ble brukt på sykehuset med tøffe kurer og høsten startet med en stamcelletransplantasjon. Frisko var den viktigste motivasjonen. Nellie ville bli frisk slik at hun kunne komme tilbake til hverdagen sin med Frisko. Tilbake til det som gjorde henne glad.

– Selv om det kan være slitsomt å være i stallen til tider, så er det helt nødvendig for meg. Når jeg er sammen med Frisko glemmer jeg å tenke på kreft, tilbakefall, sykehus og andre slike ting. Jeg trenger heller ikke å snakke om kreften når jeg er med han. Sånn sett er det sammen med Frisko jeg kjenner meg tryggest, for det jeg er mest redd for eksisterer ikke der og da, sier Nellie.

Donerer pengesum til ungdom med kreft

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelt får Frisko også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Ungdomsgruppen i Kreftforeningen.

– Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Ungdomsgruppen i Kreftforeningen, sier Geelmuyden.

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX