Prøv å arrangere det slik at hele familien kan være med å hente eller i alle fall være hjemme de første dagene valpen er i sitt nye hjem. Det er viktig at valpen får mulighet til å være sammen med hele den nye familien sin.

I valpens tempo

Gi valpen fred og ro når den kommer hjem. Det er bra for valpen å slippe besøk i alle fall den første uken, så den får tid til å lære seg hvilke mennesker som tilhører den nye familien. Du bør heller ikke slepe med valpen på mange forskjellige eventyr før den er helt trygg i det nye hjemmet sitt og kjenner igjen den nye familien sin.

La valpen utforske det nye hjemmet i sitt eget tempo. Valpen er sikkert litt fortumlet etter reisen og den kan lure på hvor den gamle familien har tatt veien. Nå er den jo helt alene i en fremmed verden. Noen valper er helt ubekymrede og andre er usikre en stund, men dette går over.

Hva skal valpen spise?

Du har sikkert fått med deg instruksjoner fra oppdretteren din om hva valpen din skal spise og hvor ofte den skal spise. En valp på åtte uker bør spise 3-4 ganger per dag. Måltidene skal fordeles jevnt utover dagen. Når valpen er fire måneder gammel trenger du ikke lenger servere flere enn tre måltider per dag. Når den er cirka ti måneder kan du minske antallet måltider til to om dagen.

Minst to måltider om dagen bør hunden ha resten av livet sitt. Det er ikke å anbefale og bare mate den en gang per dag. Ettersom hunden spiser mye fortere enn vi mennesker, tar den ikke opp næringsstoffene i maten like lett som vi gjør.

En valpeforsikring er gull verdt

Du har forhåpentligvis fått helseattesten fra veterinæren, og nå når valpen har kommet hjem er det på tide å tegne en forsikring. Dette er veldig viktig, uansett hvilken rase du har valgt og uansett hva du skal bruke hunden til.

Alle hunder kan bli syke eller skadede og veterinærbehandling kan være skremmende dyrt. Hvis uhellet er ute kan dette koste mange tusen kroner.

Å tegne en forsikring til valpen din er derfor en klok investering! Også blandingshunder kan forsikres. Tegn forsikring så fort som mulig etter at du har fått hjem valpen. Da har du mulighet for å få en forsikring uten karenstid.