Like før jul i fjor gikk det dramatisk for seg da sauebonden Erlend Kvinnesland fra Karmøy var ute og arbeidet på gården. En 800 kg tung kraftfôrsekk ramlet over ham og han ble liggende i klem uten mulighet for å rikke seg.

Heldigvis visste Bella råd. Den 4 år gamle border collien løp inn og ut av redskapshallen der matfar lå, og bjeffet av full hals. En av naboene la merke til gjeterhundens merkelige oppførsel. Hun følte at Bella forsøkte å fortelle henne noe, og sendte en melding til Erlends kone, Hilde Elin, for å si ifra at det var noe som ikke stemte.  

Et helt spesielt forhold

Hilde Elin og datteren, Astrid, var på vei hjem til gården da de fikk den underlige meldingen, og de kjørte rett til redskapshuset for å se hva Bella holdt på med. I grevens tid fant Astrid pappaen og fikk kuttet opp fôrsekken så han kom seg løs.

Erlend tror det helt spesielle båndet han har til snarrådige Bella er grunnen til at hun handlet som hun gjorde da den dramatiske ulykken inntraff.

– Hun er helt fantastisk. Jeg har rundt 300 sauer, og hun er en vanvittig hjelp. Spesielt på sommeren når sauene skal hentes ned fra fjellet. Vi bruker mye tid sammen hver eneste dag. Jeg har fått et helt spesielt forhold til Bella. Hun forstår meg, og jeg forstår henne, forteller Erlend. 

Skal bli mor i april

Bella har konkurrert i NM og vært reserve på landslaget for gjeterhund. I april venter hun valper. Det blir hennes andre kull.

– Bella er en utrolig flink mor. Det er mye å glede seg til, smiler matfar. 

Med kåringen av Norges dyrehelter ønsker Agria Dyreforsikring å berømme dyrenes innsats i samfunnet vårt. Historien om Bella varmet hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Det er ingen tvil om at dyrene våre er viktige for oss mennesker og det er fantastisk å se nominasjonene som har kommet inn fra hele Norge. Vi er stolte over å kunne kåre Bella som dyrehelt. Hun, som reddet eierens liv ved å varsle om ulykken, er et glimrende eksempel på hvor mye dyr betyr for oss, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelt får Bella og Erlend Kvinnesland også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til et veldedig formål. Valget falt på Norske Redningshunders avdeling i Rogaland, som bistår politiet i søk etter savnede.

– Vi i Agria ønsker å bidra til at Norske Redningshunder kan fortsette sitt gode arbeid. De frivillige hundeekvipasjene gjør et formidabelt arbeid, avslutter Geelmuyden.

I løpet av kampanjen kåres ti delvinnere, og en av disse blir hovedvinner. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her: http://j.mp/Norgesdyrehelter

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.