Prisen fikk han onsdag kveld av Agria Dyreforsikring som står bak kåringen. Hjemme i Spydeberg hadde Agria Dyreforsikring planlagt en overraskelsesfest for matfar Tom Solberg og Lago, som ble overveldet av det store oppmøtet. 

– Jeg skjønte ikke hvorfor det var så mye folk her da jeg  kjørte inn på gården. Jeg ble sjeleglad da Lago ble nominert, men at han skulle vinne hadde jeg ikke forventet, men det sier litt om Lago. De jeg har besøkt med Lago har hatt stor glede og nytte av selskapet hans. Derfor vet jeg at det er et stort behov for terapihunder, og med den oppmerksomheten her er det full fart framover, sier en rørt Solberg.

Som et resultat av terapihundutdanningen lanserte Tom og Lago nylig også et helt nytt tilbud for veteraner – nemlig initiativet KOMPIS som går ut på at veteraner og familier som ønsker noen å prate med eller bevege seg sammen med kan få regelmessige besøk av duoen. 

Selv helter trenger helter

Et liv etter krigen er en utfordring mange norske soldater lever med. Som terapihund er Lago spesialtrenet til å hjelpe veteraner med fysiske, psykiske eller sosiale utfordringer. Målet er å være en positiv katalysator i behandlingen for posttraumatisk stress-syndrom.

– Dette er mennesker som har opplevd ting som er vanskelig og kanskje umulig å forestille seg og flere opplever problemer med å tilpasse seg livet tilbake når de kommer hjem. Et eksempel kan være noe så dagligdags som å gå på Karl Johan en travel lørdag. For noen veteraner er folkemengden en stor utfordring, men ved hjelp av Lago og hundefører er dette en av utfordringene som skal overvinnes i terapien, sier Solberg.

Som et resultat av terapihundutdanningen lanserte Tom og Lago nylig også et helt nytt tilbud for veteraner – nemlig initiativet KOMPIS som går ut på at veteraner og familier som ønsker noen å prate med eller bevege seg sammen med kan få regelmessige besøk av duoen.

1180 nominasjoner

Historien om Lago og matfars innsats for å glede ikke bare syke og eldre, men også hjelpe landets krigsveteraner tilbake til hverdagen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter som har mottatt 1180 nominasjoner de siste ti ukene.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Vi ble alle rørt av det viktige samfunnsoppdraget Tom og Lago har påtatt seg for å gi trygghet og omsorg i hverdagen til mennesker som trenger det. Denne lille hverdagshelten er et bevis på at helter kommer i alle størrelser og former, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX