For to år siden oppdaget Stein Karstensen at den fire år gamle briarden Aramis hadde et stort talent for å gå spor. Siden den gang har duoen rykket ut flere ganger i måneden for å hjelpe fortvilte hundeeiere fra hele landet til å finne igjen savnede kjæledyr.

- Aramis er helt uvurderlig i arbeidet med å søke etter hunder som har forsvunnet. Etter få dager på rømmen slår instinktene ofte inn og hundene blir veldig sky. Aramis søker etter spor samtidig som han gir hundene trygghet slik at de ikke stikker av igjen, sier matfar og hundefører Stein Karstensen.

Helt om dagen, helt om natten

De ti siste ukene har juryen mottatt over 860 nominasjoner til Norges dyrehelt 2014. Historien om Aramis sin innsats for hunder på rømmen varmet hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Historien om Stein og Aramis rørte alle oss i juryen og duoen fikk også massiv støtte på vår Facebook-side. De er begge et godt eksempel på hverdagshelter som daglig utgjør en forskjell for mennesker og andre dyr. De jobber dag og natt for å hjelpe mennesker som har mistet noe av det kjæreste de eier. Det er derfor er stor glede å få lov til å hedre dem som de hverdagsheltene de er, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Frivillig sporhund på fulltid

Matfar Stein jobber opprinnelig som snekker, men de siste årene har etterspørselen etter helteduoen blitt så stor at de nå jobber nærmest fulltid med å lete etter savnede hunder.

- I begynnelsen drev vi med søk kun på fritiden, men nå er vi ute nesten daglig og søker etter bortkomne hunder. Til tross for at arbeidet kan være både fysisk og psykisk utmattende, blir alt verdt det når vi får være med på å gjenforene dyrene med eierne sine. Jeg og Aramis har opplevd mye sammen, noe som bare har gjort båndet oss i mellom sterkere sier Karstensen