- Marvin er min store hverdagshelt og er uvurderlig for meg i hverdagen. Han hjelper meg med masse praktiske oppgaver. Uten han ville jeg ikke kunne vært i jobb og ville vært mer avhengig av hjelp fra andre sier matmor Anne-Margrethe Nyhus.

Historien om labradoren Marvin som hjelper rullestolbrukeren Anne-Margrethe i hverdagen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Marvin er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Døråpner i dobbel betydning

Anne-Margrethe er rullestolbruker og lam fra brystet og ned og trenger derfor hjelp til de fleste hverdagslige gjøremål. Marvin har gjennom en to års utdannelse hos Veiviseren Hundeskole blitt trent til å slå av og på lys,  bære vesker og poser når Anne-Margrethe har vært på butikken, hente ting og åpne skuffer og dører.

- Marvin er en døråpner, også i overført betydning. Gjennom han har jeg fått mange nye hundevenner og han gjør at folk tør å ta kontakt med meg. Tidligere var jeg usynlig, men nå opplever jeg å bli sett – på grunn av Marvin. Han gir meg trygghet og omsorg og hjelper meg med det meste. Hunder som Marvin gir sånne som meg bedre livskvalitet og gode dager sier Anne-Margrethe.

Donerer pengepremien til Norske Servicehunder

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Marvin og Anne-Margrethe 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner i Marvins navn. Premiesummen sier Anne-Margrethe skal gå til Norske Servicehunder.

-  Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Marvin og Anne-Margrethe vil støtte Norske Servicehunder i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter