- Etter ulykken så livet og framtiden heller mørk ut for de ti dager gamle katteungene. Vilje tok seg av alt stell, vasket småtrollene bak og begynte til slutt å produsere melk, noe som reddet livet til to av kattungene sier Nathalie Moen.  

Historien om jack russelen Vilje som tok til seg gårdens kattunger inn i varmen som egne barn varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Vilje er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Produserte melk for å redde kattungene

Etter den tragiske ulykken prøvde matmor Nathalie å flaskefore de fem små, men kom for sent for to. Til tross for et nytt rede inne i stuen og flaskeforing hver tredje time, fikk ikke kattene den vektøkningen Nathalie hadde håpet på. Det var her Vilje skulle bli redningen.  

- Uten Vilje vet jeg ikke hva som ville hendt med kattene. Hun holdt seg hele tiden i nærheten og sov sammen med kattungene hver natt. Selv om hun bare var 15 måneder gammel selv, viste hun et utrolig stort morsinstinkt ovenfor de små. Kanskje det var skjebnebestemt at hun skulle hete Vilje sier Nathalie.

Donerer pengepremien til Kattehuset

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Vilje og Nathalie 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner i Viljes navn. Premiesummen sier Nathalie skal gå til kattene på Kattehuset.

-  Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Nathalie og Vilje vil støtte Kattehuset i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter