En av årsakene til oppkast kan være at hunden har svelget ett objekt som har satt seg fast i halsen, magen eller tarmen. Hunder kan svelge alt fra hundeleker til sokker og tau. At hunder svelger knapper er heller ikke uvanlig. Om objektet skulle sette seg fast i tarmen, oppstår skader på tarmens slimhinner og det kan gå hull på tarmen.

Ta hunden til veterinæren

Om hunden kaster opp og ikke får beholde mat eller vann skal den undersøkes av veterinær, som tar røntgenbilder av hundens hals og buk. En stein kan sees på røntgen. Det gjør derimot ikke ett objekt av plast eller tøy. Ved å gi hunden kontrastmiddel, som fester seg i eventuelle objekter, får man en oppfatning om kontrasten kan passere hele veien fra munnen til endetarmen, eller om det stoppes opp av noe underveis.

Må ofte opereres

For å fjerne ett fremmedlegeme gjør man ett kirurgisk inngrep. Man må ofte åpne opp tarmen eller magen og plukke ut objektet. Noen ganger finnes det likevel andre måter å få det ut på.

Forebygg

Forebygg ved å ikke la hunden bite eller leke med objekter som den kan svelge, som for eksempel små hundeleker, tau, plastikk eller sokker.