Hundrevis av hunder blir skadet og dør årlig i trafikken av den enkle grunn at de ikke vises godt nok i mørket. De fleste ulykker skjer i tettbygde strøk. Hvis ulykken skjer og hunden kommer seg løs eller finner på å løpe ut i veien i mørket, er refleks en billig livsforsikring.

– En god refleks er synlig på 125 meters avstand når den blir truffet av bilens nærlys. Uten refleks er man først sylig på 20 meters avstand, sier administrerende direktør i Agria Dyreforsikring Marianne Broholm Einarsen.

Husk at refleksen slites ut

De fleste reflekser varer kun én sesong og trenger deretter å rengjøres ordentlig eller skiftes ut. For å sjekke om refleksen gjør nytten sin kan du gjøre denne reflekstesten.

Reflekstips til hundeeiere

  • Kombiner en lykt med en refleks på hunden. Refleksen er synlig når den blir truffet av lys, mens lykten er synlig når det er mørkt.
  • Hvis hunden din går løs uten bånd er den lett å se med en lykt.
  • Hunder med mye pels sees bedre med en refleksvest enn med et reflekshalsbånd, da denne ofte kan "gjemme seg" i pelsen. 
  • Ikke glem refleks til deg selv! Du sees best med en refleksvest kombinert med dinglende reflekser og en lykt. Alternativt kan du bruke refleksbånd festet rundt håndledd, ankler og tradisjonelle dinglende reflekser. 
  • Bruk gjerne bånd med refleks!