Protein

Protein tilhører hundens viktigste næringskilde. Det er nødvendig både for oppbygging av skjelettet og fornyelse av vev. Hundens immunforsvar er også avhenging av proteiner. Om hunden får mye proteiner så styrker det immunforsvaret. Det er også viktig å fôre med et høyt innhold av animalske proteiner, da de inneholder aminosyrer som hunden må ha.

Fett

Om hunden skal ha det bra må kosten inneholde rett mengde fett. Fett har en stor betydning for fordøyelsen, tilfører energi og bidrar til transport og lagring av viktige vitaminer (A, D, E og K). Fett er også bra for hundens pels.

Karbohydrater

Karbohydrater er også en av hundens viktigste energikilder. Noen typer, som f.eks. ris, er spesielt rik på lett opptakelige karbohydrater, samtidig som den er skånsom mot hundens mage. Derfor er fôr med høy andel lett opptakelig karbohydrater bra for hunden – dess lettere opptaket, dess høyere kvalitet. Ingredienser som tilfører fôret karbohydrater inneholder som regel også fiber og er derfor nyttig for hundens fordøyelse.

Mineraler

Mineraler og sporemner har en rekke viktige funksjoner for hunden. Mineralene hjelper til med å bygge og vedlikeholde ledd og skjelett, samtidig som de bidrar til å holde væskebalansen i kroppen. Mineralene finnes i rett mengde og med rett innbyrdes sammensetning. Dette gjelder ikke minst kalsium og fosfor, som styrker hundens tenner og beinstamme.

Vitaminer

Vitaminer er viktige for en rekke kroppsfunksjoner. Det finnes to typer vitaminer:

Fettløselige vitaminer (A, D, E, K) som lagres i kroppen og bør derfor ikke overdoseres. Det kan føre til alvorlige leddproblemer i hundens ryggrad og bein.

Vannløslige vitaminer (B og C), som ikke lagres i kroppen. Vitamin B samt Biotin er bra for hundens pels og motvirker forekomsten av flass.