Når matfar Terje Sætre er ferdig på nattvakt tar han seg en time på øyet i bilen mens han venter på at beboerne ved Fosslia Bosenter skal starte dagen. Med seg han har Bretonhunden Maya som jobber deltid som besøkshund for demente. Her skal de hjelpe beboerne med å få et bedre liv med sykdommen og gjøre dagene litt lysere.  

- Da jeg fikk Maya for fire år siden jobbet jeg med palliativ pleie i Levanger og brukte å ha med meg Maya på nattevaktene. Det var her jeg så hvilken effekt Maya hadde på pasientene som gjorde at jeg skjønte hvilken fantastisk besøkshund hun hadde anlegg til å bli. Etter å ha fullført den nødvendige treningen ble Maya en offisiell besøkshund og har besøkt Fosslia siden, sier matfar Terje Sætre

Historien om Maya og matfars innsats for å lyse opp dagen til beboerne varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter. 

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Maya og Terje er et godt eksempel på hvordan våre pelskledde venner kan gjøre mye for en syk eller ensom sjel, kun ved å være tilstede sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Dyrebar omsorg

I følge Røde Kors sine nettsider har nærkontakt med dyr helsemessig positiv effekt og er med på å bedre humøret og gi glede i hverdagen. I tillegg er hundene med på å gi varme, kos og omsorg til de menneskene som trenger det. En oppgave Maya gjennomfører med stolthet. 

–Beboerne som lider av demens lyser opp når Maya kommer bort til dem og legger frambeina på låret deres. Mange som har demens husker sjeldent hva de spiste til frokost engang, men når Maya kommer prater de som bare det. En mann fortalte til og med om jakthunden hans far hadde, men som bare var en gårdshund siden hans far var i mot å skyte vakre, ville dyr, sier matfar Terje. 

Donerer pengepremie Røde Kors besøkshundtjeneste

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Maya og Terje 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Røde Kors sin besøkshundtjeneste. Pengesummen skal gå til å arrangere ett nytt kurs for besøkshunder i Nord-Trøndelag. 

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Røde Kors sin besøkshundtjeneste slik at de får arrangere flere kurs og på sikt få flere besøkshunder og gledesspredere sier Geelmuyden. 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. .

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX