«Agria Føllchampionat»

Den største nyheten er «Agria Føllchampionat» som med sine 40.000 kroner i premiepotten vil gjøre det enda mer attraktivt å delta på våre utstillinger. Man deltar med sine føll på en av våre regionale utstillinger, hvor føllets eksteriør og bevegelser blir vurdert. Dersom føllet er registrert i Norsk Varmblod og får helhetskarakter 8 eller bedre, er det kvalifisert til Eliteskuet og dermed Agria Føllchampionat.

Under Eliteskuet blir alle deltagende føll vurdert på nytt og rangert etter hvordan de fremstår denne dagen. Norges aller beste føll, i våre 4 kategorier, vil bli kronet og reise hjem med 10.000 kroner hver. Vi kårer Norges beste:

  • Sprangbetonte hoppeføll
  • Sprangbetonte hingsteføll
  • Dressurbetonte hoppeføll
  • Dressurbetonte hingsteføll

«Norges beste unghest»  

På Eliteskuet skal også våre 2-års unghester konkurrere om å bli kåret til Norges beste i sin klasse. Nytt av året er at også her har vi fått med oss nye samarbeidspartnere og vi vil i løpet av kort tid kunne presentere dette unghestchampionatet nærmere.

Veien til unghestchampionatstittel er helt lik som i Føllchampionatet og klasseinndelingen er den samme.

Det vil også bli kåret Årets beste hoppe i dressur og sprang.

I tillegg til pengepremier til vinnerne vil det bli mange flotte gavepremier til deltakerne. Alle deltagende hester får med seg en flott Eliteskueplakett.

Ønsker man som hesteeier å få profesjonell hjelp til mønstring av hesten vil dette tilbys under Eliteskuet.

I år vil det også bli avholdt en salgspresentasjon av føll, unghester og ridehester i tilknytning til Eliteskuet. Mer informasjon rundt dette kommer senere.

Eliteskuet avholdes lørdag 1. oktober på Stall-K på Kongsberg.

Oversikt over de regionale utstillingene: