Eier og fører Kristin Wear Prestrud takket raskt ja da hun ble spurt om å være med på å kåre Norges dyrehelt sammen med Mir. Hun og Mir jobber som frivillig i Norske Redningshunder, og har vært med på nærmere 50 aksjoner i inn- og utland.  

- Jeg synes Norges dyrehelter umiddelbart hørtes ut som et flott prosjekt fordi man kan sette fokus på hvor viktige dyr er for oss mennesker. Selv har jeg hatt stor glede av dyr i mitt liv og er veldig takknemlig for at jeg kan være med å gjøre noe så betydningsfullt sammen med Mir som det å være aktiv i Norske Redningshunder. Jeg er spent på å høre historier om dyrehelter rundt om i landet, sier Kristin Wear Prestrud.

- Mir er et utmerket eksempel på hvordan dyr utgjør en betydelig forskjell i samfunnet vårt, og da vi hørte hennes historie var vi ikke i tvil om at vi ønsket å samarbeide med henne og eier Kristin. Gjennom Mirs historie håper vi også at flere får øynene opp for landets dyrehelter og deler historiene med oss, sier juryleder Christian Geelmuyden i Agria Dyreforsikring.

Givende redningsarbeid

Norske Redningshunder er en landsdekkende, frivillig, humanitær redningsorganisasjon, og hvert år utfører organisasjonen mer enn 500 søk og redningsaksjoner etter oppdrag fra politiet. Gjennom Norske redningshunder har Mir og Kristin bidratt på mange aksjoner, og en av disse var etter jordskjelvet i Nepal, våren 2015. Der fant og reddet Mir, fører Kristin og resten av redningsteamet en kvinne hadde ligget fastklemt i ruinene i over fem døgn. En så stor redningsaksjon som i her hører med til sjeldenhetene, men Norge er godt rustet for å hjelpe til også i slike situasjoner.

Eier Kristin forteller at det er krevende å være redningshund og -fører, men at det også er et utrolig givende arbeid.

- Det krever at man bruker mye tid, både på egen opplæring som fører og ikke minst på trening av hunden. I tillegg skal man gjerne ha en litt fleksibel jobb slik at man har mulighet til å rykke ut på kort varsel. Ved mange aksjoner er redningshundene med på å utgjøre en betydelig forskjell. For oss mennesker er det utrolig givende å samarbeide med hunden om noe meningsfullt. I tillegg er det veldig fint å tenke på at hunden får gjøre det den elsker, nemlig å lete og søke, sier Kristin.

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

Les mer om Norges Dyrehelter

Nominer dyret ditt eller ett du kjenner