Norges dyrehelter skal berømme dyrenes innsats i samfunnet og det var nettopp et slik engasjement som vekket Mias interesse. 

-Det er en stor ære å bli spurt om å bli jurymedlem i Norges dyrehelter. Da jeg ble oppmerksom på alle de flotte historiene og det store engasjementet rundt dyreheltene var det noe jeg virkelig hadde lyst til å bli en del av. Dyrene har en stor betydning for oss mennesker og ikke minst meg selv. Jeg gleder meg stort de neste månedene til å se og lese alle nominasjonsbidragene, sier Mia Gundersen. 

Mias hverdagshelt

I fjor sommer mistet Mia Gundersen sine to firebente familiemedlemmer mellom et års mellomrom. Savnet etter en følgesvenn ble for stort og familien endte opp med å adoptere bullterrieren Huldra.   

-Alle mine hunder har vært plasseringshunder og Huldra fant vi også gjennom fjernadopsjon. Da hadde hun allerede vært på tre plasser før hun fylte to år og var preget av det. I starten var det vanskelig å komme nær henne og vi lurte av og til hva vi hadde funnet på, men vi har gitt hverandre tid og kjærlighet. Hun er en vakker blomst som har blitt en fantastisk viktig del av livene våre. Jeg elsker henne over alt på jord, sier en rørt Mia. 

Dyr kan være en god venn i vanskelige tider og for Mia har Huldra vært en enorm hverdagshelt.

-Plutselig ble livet mitt litt mer utfordrende enn jeg hadde trodd. I en vanskelig tid ble Huldra bindeleddet for hele familien. Den nærheten og tryggheten hun gav oss, fylte oss alle med kjærlighet når vi trengte det alle sammen, sier Mia. 

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

Les mer om Norges Dyrehelter

Nominer dyret ditt eller ett du kjenner