Katteforsikring – spørsmål og svar

Det kan dukke opp mange spørsmål når det gjelder katteforsikring. Her gir vi deg svar på noen vanlige spørsmål.

Den første forskjellen handler om forsikringens område: for eksempel veterinær-, liv- eller avlsforsikring. Det andre er innholdet - hvilke skader erstatter den? Hvilke skader erstatter den ikke? Det tredje er erstatningsrammer og kostnader som egenandel, forsikringsbeløp og premie, som oftest er lettest å identifisere. Å ta med alle faktorer er et råd vi gir til dem som sammenlikner for å finne rett forsikring.

Våre katteforsikringer


Kostnaden (premien) for en katteforsikring påvirkes av hvilket forsikringsbeløp, type forsikring, og hvilke egenandeler du har valgt. Premien påvirkes også av om du har en rase- eller huskatt. For katter som forsikres etter seks års alder tilkommer et seniortillegg. ID-merkede katter får rabatt. 

Regn ut & forsikre


Noen ganger behøver vi en veterinærattest for å tegne eller endre en forsikring. Husk på at veterinærattesten ikke må være eldre enn 30 dager regnet fra den dagen forsikringen/endringen skal begynne å gjelde.
Du må sende inn en veterinærattest:

  • Om katten har et livsforsikringsbeløp som er høyere enn 10 000 kroner
  • Om katten er importert fra et land utenfor Norden, i løpet av de siste fire månedene.

Vi behøver alltid en helseattest når du tegner forsikring. En helseattest består av spørsmål om kattens tidligere og nåværende eventuelle skader eller sykdommer. En helseattest kan du som kunde avgi muntlig eller skriftlig.


Må min katt være vaksinert for å kunne forsikres?

For å kunne få erstatning for kattpest kreves det at katten er vaksinert mot den sykdommen.


Du kan forsikre din kattunge når den blir seks uker gammel. Vi anbefaler en veterinærforsikring og en livsforsikring dersom du vil ha mulighet til å få erstatning om katten skulle dø eller må avlives. Skal katten brukes i avl anbefaler vi også at du tegner en tilleggsforsikring for avl.


Er det noen grunn til å beholde forsikringen på min gamle katt?

Mange sykdommer og skader kommer med årene og selv om man kanskje ikke vil utsette katten sin for en stor operasjon på grunn av dens alder, så kan også en mindre skade eller sykdom bli til en større kostnad. Din gamle katt havner kanskje i slagsmål og må legges inn på dyreklinikk for behandling. Et akutt besøk på dyreklinikken i et par dager kan koste alt mellom 5 000 og 15 000 kroner.


Innekatter er beskyttet fra trafikkskader og katteslagsmål, men kan fortsatt rammes av sykdommer og skader innendørs. Også innekatter kan få problemer med urinveiene eller skades av at de ramler ut fra et vindu eller en balkong. De kan også komme til å svelge en gjenstand som setter seg fast et sted på veien og må opereres bort. 

Regn ut & forsikre


Nei, Agria Skjulte feil-forsikring skal tegnes av din oppdretter og fungerer som en beskyttelse for han/henne i de tilfellene når kattungen har en feil som oppdretter er ansvarlig for. Har kattemammaen Agria Avl trenger oppdretteren ikke å tegne en separat Skjulte feil-forsikring, ettersom den inngår i Agria Avl.

Du skal alltid kreve å få kjøpsavtale og veterinærattest som ikke er eldre enn sju dager, når du kjøper en kattunge.


Nei, katteforsikringen gjelder for din katt om den skulle bli syk eller skadet.