TR/FORL skader tannemaljen, og tannen kan knekke av nede ved tannkjøttet. Når nerven blottlegges fører det til store smerter hos katten. En del katter kan også få tannkjøttbetennelser som blør ved berøring av tannkjøttet. Dessverre finnes det ingen god behandling for tenner som er hardt angrepet, og disse må stort sett trekkes. Man bør også ta røntgen av kattens munn for å oppdage begynnende angrep under tannkjøttranden.

Katten kan fint leve et godt liv med manglende tenner, men da må du passe på fôret og gi katten myk mat.

Det er vanskelig, noen ganger umulig, å sjekke kattens tenner i våken tilstand. Derfor må katten sederes når den undersøkes av veterinær.
Man vet fortsatt ikke hvorfor katter rammes av TR, men det pågår forskning på feltet. Agria bidrar til denne forskningen gjennom Agrias Forskningsfond:

FORL - Feline Odontoclastic Resorptive Lesions

Tegn på at katten kan ha fått TR

  • Katten spiser dårligere eller mindre enn vanlig
  • Katten har dårlig ånde
  • Kattens tannkjøtt er betent og rødt nærmest tennene
  • Katten har skader på tennene

Agria dekker nå TR! 

En god nyhet for alle katteeiere er at Agria fra 1. april 2016 dekker TR/FORL. Er katten forsikret før 4 måneders alder (123 dager), har den dekning under forutsetning at den har vært forsikret uavbrutt. Katter innforsikret etter 4 måneders alder har karenstid på ett år for dekning av TR.

Behandling ved TR dekkes oppad begrenset til kr 5.000 per forsikringsår. 

Les mer i vilkårene her