Langhårete, store katter

Norsk skogkatt, ragdoll og maine coon er ofte populære på grunn av sin størrelse. Sammen med hellig birma anses de også å være tålige og passe aktive ”familiekatter” som foretrekker både barn og andre katter.

”Hvis et lite barn kommer frem og vil klemme og kjenne på katten så tillater den det”, forteller en eier om sin skogkatt.

Om maine coon sies det at den er mer selskapelig enn eksempelvis huskatten og gjerne følger etter menneskene i huset. Det sies også at den har en noe kvitrende lyd.

Spesielt for birmaen er at den ”hoster” når den blir irritert. Ragdoll sies å være flinkere enn andre katter til å lære seg kunster og små triks. De er gjerne ”med” uten å være påtrengende – de er ikke knekatter, men sitter gjerne ved siden av deg. Pelsstellet anses å være ganske liten for både ragdoll, norsk skogkatt og maine coon, til tross for deres lurvete utseende.

Perser derimot krever kamming mer eller mindre daglig. Perseren virker også i følge svarene å være den rasen som tåler andre katter best – kanskje fordi den ikke liker ensomhet og gjerne vil ha en eller annen form for selskap. Liker du perserens utseende, men vil ha noe mindre pelsstell kan du velge exotic, som har et lignende utseende og temperament, men mindre pels.

Egenskaper og karakterer kan være bra. Men når du først skal skaffe deg en katt er det egentlig akkurat som med mennesker. Du kan ha en svært bestemt mening om hva du vil ha og hvorfor. Men så blir du forelsket i en huskatt selv om du vil ha en exotic. Og din forelskelse viser seg å være den katten du alltid har ønsket deg.

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer