Først og fremst er det viktig å være klar over at du tar på deg ansvaret for et liv i mange år. Katter blir som regel et sted mellom 14 og 16 år, men kan også bli over 20 år. Det er mye selskap og glede med en katt, men det er viktig at du tilrettelegger og tar godt vare på pusen din!

Besøk oppdretter

Be om å få komme og se på kattungene – både for få et inntrykk av eier og kattene. Kattene skal være rene og fine, ha klare øyne, rene ører og ingen tegn på diaré, lopper eller lignende. Be også om å få møte mammaen til kattungene, og gjerne pappaen om mulig. Dette er et viktig grunnlag for å kunne avdekke personlighetstrekk til kattungene.

Er du i tvil, kan du kontakte en av våre forsikringsagenter. Vi har flere forsikringsagenter som selv er oppdrettere, som gjerne hjelper deg. 

Få en helseattest

Det er viktig at du får en helseattest. Denne skal dokumentere at katten har blitt undersøkt av veterinær og blitt vaksinert mot kattepest samt fått ormekur. Helseattesten skal ikke være eldre enn tre uker (21 dager) og være utstedt av veterinær. Be gjerne om å få se på kullsøsknenes attester også. Hvis det er noe du ikke forstår på attesten kan du ta kontakt med veterinæren som har utført undersøkelsen. Spør heller en gang for mye!

Ved salg av rasekatter skal det også følge med stamtavle eller dokumentasjon om at katten er rekvirert hos NRR. 

Skriv kjøpskontrakt

Ved henting, tidligst når katten er 12 uker, anbefaler vi at dere signerer en kjøpskontrakt. Du finner en kjøpskontraktmal hos Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR). Du kan med fordel også høre om hvilken mat kattungen har fått og hvilke rutiner du bør følge i tiden etter hjemkomsten.

Kjøp forsikring!

Kjøp en forsikring til kattungen så fort som mulig! Hvis du forsikrer katten din før den fyller fire måneder, får du vår beste forsikring. Vi hjelper deg gjerne med å finne et riktig forsikringsalternativ for din katt.