Hvorfor forsvinner kattene?

Grunnen til at katter forsvinner kan skyldes flere årsaker, men det er et flertall som mister retning- og stedsans ved at de slippes ut på fremmede steder. Kanskje det var noen spennende lukter eller lyder som førte de vekk fra tilholdsstedet? Dette er spesielt i forbindelse med ferie, hytteliv og flytting. Ikke sjeldent blir de tatt hånd av hos noen fremmede eller ivaretatt hos Dyrebeskyttelsen, men uten at man finner eieren kan det dessverre ende med at katten må avlives.

Det er derfor viktig å kunne identifisere kattene, i tilfelle de skulle dukke opp.

Hvordan fungerer ID-merking?


Tidligere tatoverte man øret med et nummer, men nå setter man inn en elektronisk brikke i nakken, en såkalt mikrochip. Denne sitter trygt og godt livet ut, og inneholder et nummer som identifiserer katten med navn, eier og bostedsadresse. Disse opplysningene lagres i et register kalt DyreID. For å lese av chipnummeret trenger man en spesiell avleser, som både veterinærer, politiet og dyrevernorganisasjoner har tilgang til. Du kan også kjøpe en slik avleser selv, for i underkant av tre tusenlapper.

Mikrochip har blitt stadig vanligere. Dette er mye takket være loven som sier at katter må være ID-merket for å kunne reise over landegrensen, men også på grunn av økt bevissthet hos katteeiere.

Det er veterinæren som setter inn chipen. Chipen blir automatisk registrert med opplysninger som er lagret i journalsystemet til veterinæren, som igjen lagres i dataregisteret DyreID


Husk at alle katter som er ID-merket får 10 % rabatt på forsikringen sin hos oss!

Se våre forsikringer og sjekk pris her!