Å ta med katten til veterinæren kan bli en kostbar affære. En operasjon kan komme helt opp i 20 000 kroner. Men det trenger absolutt ikke å koste en formue å være katteeier. Med en katteforsikring med god dekning er du beskyttet mot store utgifter knyttet til operasjoner og behandlinger hos veterinær, og til medisiner, kastrering eller fødselshjelp.

Dette bør du tenke på når du skaffer deg katt

– For de som skal kjøpe kattunger eller eldre katter er det viktig å sette seg inn i hva man går til, i form av hva rasen krever. Du må tenke på at du tar til deg et dyr. På lik linje med en hund, trenger også katten mye oppmerksomhet, stell og omsorg, sier Janne Nyborg, skadebehandler i Agria Dyreforsikring. Janne har mange års bakgrunn som dyrepleier i klinikk før hun begynte i Agria.

Mange tenker at katter klarer seg helt fint på egenhånd, men selv om de er selvstendige dyr må du fortsatt ha tid til den, og passe på at du dekker kattens behov.

– Det er viktig å følge opp med vaksine og ormekur. For en frisk katt er det vanlig å gå til veterinær én gang i året for den årlige sjekken.

Folk er som regel flinke til å forsikre hundene sine, men de glemmer gjerne å forsikre kattene sine. Hvorfor, er ikke godt å si.

– Det kan være forskjellige årsaker til det. Folk er kanskje ikke godt nok informert om at man kan forsikre katten sin også. I Agria har du mulighet til å forsikre dem hele livet. Mange tenker kanskje at de ikke har behov for det heller, fordi det bare er en utekatt. Men utekatter kommer i slåsskamper, og et bittsår eller en skade kan fort koste 5-6000 kroner uten forsikring, sier Janne.

Enkelte kan også tenke at de ikke trenger forsikring på innekatten sin fordi den er beskyttet fra trafikkskader og slagsmål. Men da er det viktig å huske at den fortsatt kan rammes av sykdommer, og til og med skader innendørs. Katten kan svelge en gjenstand som må opereres bort, få problemer med urinveiene eller skades når den ramler ut fra et vindu eller en balkong.

Katteforsikring – hele livet

Agria tilbyr omfattende katteforsikringer, og det er trygt og enkelt å forsikre den. For mannen i gata vil grunnforsikringen Agria Veterinærforsikring stort sett dekke alt.

– Grunnforsikringen vil dekke det meste av veterinærbehandlinger og andre kostnader, men det finnes også tilleggsforsikringer. Bruker du katten i avl, kan Agria skreddersy en løsning som kan dekke alle dine behov.

Det er anbefalt å forsikre katten så tidlig som mulig, og du kan forsikre dem fra de er seks uker gamle. Og da har du forsikring livet ut.

– Det er mulig å forsikre katten med vanlig veterinærforsikring når som helst i livsløpet, men det er ikke mulig å tegne en livsforsikring etter at de har fylt seks år, sier hun.

Alle katter kan forsikres

– Det viktigste er at du forsikrer katten tidlig nok. Ved enkelte arvelige sykdommer er det et krav om at den er forsikret før den er fire måneder. I tillegg er det viktig å betale årspremien i tide, slik at man ikke må tegne en ny avtale eller at katten går uforsikret i en periode, opplyser Janne.

Du har kanskje fått en eldre katt som ikke har vært forsikret tidligere, og lurer på om den kan forsikres? Uavhengig av rase, alder, om den er kjøpt, fått eller adoptert – alle katter kan forsikres!

– Forsikringen begynner å gjelde samme dag den er tegnet, men det er en karenstid på 20 dager. I den perioden vil forsikringen kun gjelde på skader forårsaket av ytre faktorer, som for eksempel fall, stikk i huden eller om den skjærer seg, avslutter Janne.

Uansett om du har inne- eller utekatt, kattunge eller en eldre katt, om den er kjøpt, fått eller adoptert – bestill katteforsikring fra Agria Dyreforsikring. Da er du trygg på at din lille venn blir tatt godt hånd om ved sykdom og skade.