Selv vi mennesker kan slite på varme dager. Og da kan du tenke deg hvordan det er for våre firbente familiemedlemmer, kledd i varm pels. Det er viktig at vi tar hensyn og tilrettelegger, slik at hunden får det best mulig. 

Ikke la hunden være alene i bilen

Ikke la hunden din være igjen i bilen på en varm dag. Til tross for at du har vinduene nede og står i skyggen, kan det bli skrekkelig varmt i bilen. Vi fraråder deg derfor til å gå fra hunden i det hele tatt. Husk også at det kan bli varmt under bilturen. Sørg for at hunden har tilgjengelig vann, ikke pakk tett på hundeburet og ha god ventilasjon i bilen.

Gi friskt vann og skygge

Når temperaturen stiger, er vann ekstra viktig. Pass på at hunden alltid har tilgang til ferskt vann. Ta også med vann til lengre turer hvis dere ikke har tilgang undervegs. Og uansett hvor du er; hjemme, på landsbygda eller i byen, må du passe på at hunden har skygge. Selv i skyggen kan det bli varmt, så prøv å finne et sted med luft.

Ta hensyn på tur

Ta kun korte turer midt på dagen på det varmeste. Lengre turer og annen type aktivering eller trening er det best å ta tidlig morgenen eller sent på kvelden, når temperaturene er lavere. Husk også at asfalten blir veldig varm og kan skade hundens poter. Prøv derfor å unngå asfalt om du kan.

La hunden ta en svømmetur 

En kjølende dukkert kan være gull verdt for hunden din. Hold likevel er godt øye med hunden under svømmeturen, og se opp for vannblomster – slik at hunden ikke setter seg fast. Hvis hunden din ikke er særskilt svømmekyndig, kan det være et alternativ med flytevest. Er dere på båttur anbefales dette uansett, selv for de dyktige svømmerne.

Pass på solen – selv hunder kan bli solbrent

Hunder kan på lik linje med oss bli solbrent. Lyse eller hvite hunder er særlig utsatt, spesielt på kroppsdeler med lite hår. Unngå direkte sollys for å redusere risikoen for at hunden blir brent, og bruk solkrem om nødvendig. Du finner solkrem som er laget for hunder, eventuelt kan du bruke en solkrem beregnet for mennesker, bare den er parfymefri.

Unngå kollektiv transport 

Det kan bli ekstremt varmt på busser, tog og t-bane. All transport uten air condition kan raskt bli for varmt for våre hunder. Gå av umiddelbart hvis du merker det er for varmt!


Dette bør du gjøre hvis hunden blir overopphetet 

Først og fremst gir du hunden din vann. Deretter skyller du hunden i kaldt vann, eventuelt kan du legge et vått håndkle over. Vask gjerne også potene i kaldt vann. Hvis du ser at disse tiltakene ikke hjelper, bør du dra til veteriæren. Her får hunden god hjelp til å senke kroppstemperaturen og ved behov vil hunden få drypp og eventuell medisinering.