5 bevis på at hunden har det bra

Hvordan vet man at ens egen hund har det bra? Her gir vi tips om 5 viktige sjekkpunkter for å se om hunden har det bra. Både i forhold til utseende og oppførsel.

Glad hund

En frisk hund er aktiv, oppmerksom og full av livsglede. Den tar seg kanskje en liten høneblund nå og da, men den er alltid oppmerksom på menneskene den har rundt seg, og alltid på jakt etter underholdning. Velsmakende og næringsriktig fór er den beste garantien for god helse du kan gi hunden din.

Rett vekt

Stabil vekt er en god indikator på hundens helsetilstand (med unntak av valper). Plutselige vektendringer er derimot et tegn på ubalanse. Tenk på at hundens appetitt og næringsbehov endres med alder og aktivitetsnivå, og når hunden er syk eller drektig.

Fast avføring

Avføringen er en indikator på hundens indre helse. Fast avføring viser at hunden tar opp næringsstoffene i maten den får. Løs avføring er bare normalt ved bytte av fór, ikke ellers.

Glinsende pels og frisk hud

En myk, glinsende pels og frisk hud er alltid gode tegn. Det viser at hunden får tilstrekkelig med mineraler og E-vitamin, som er viktig for hudens celler. Flass, sår, bare flekker, kløe eller sterk lukt er tegn på at noe er galt og slike ting må man være oppmerksom på.

Endret oppførsel

En hund har bestemte vaner, som du blir kjent med. Den møter deg kanskje alltid med logrende hale eller sitter forventningsfull og venter på maten sin. Selv små endringer i hundens ”normale” atferd kan være tegn på sykdom.

Rengjøring av ører

Se vår film om hvordan du kan rengjøre ørene til din hund.
Les mer

Gi hunden din massasje

Mistenker du att din hund er rammet av stivhet og andre muskelrelaterte problemer?
Les mer

Pusse tennene til hunden

Hvordan pusser jeg tennene til hunden min?
Les mer

Slik klipper du hundens klør

Denne filmen viser deg hvordan du klipper hundens klør.
Les mer

Liker? 5 av 5 likte , 5 i rangeringer