Behandling og pleie

Pass på hundens poter i vinter

Snø, slaps og salt kan forårsake smertefulle sprekker i hundens tredeputer. Om vinteren er det derfor viktig å passe ekstra godt på potene. Her er noen tips til hvordan du kan forebygge problemet.

Enkle hverdagstips for friskere hunder

Hundens livsstil påvirker helsen, akkurat som hos oss mennesker. Ved å ha enkle rutiner for hunden i hverdagen kan du forebygge en rekke sykdommer.

Hunder og reaksjoner på insektsstikk og insektbitt

Det fleste insektstikk gir ubetydelige reaksjoner hos hunder. Hunder som utsettes for en stor mengde veps- og bistikk kan bli veldig dårlig og trenger straks å bli behandlet. Noen hunder er også svært sensitive for kn...

Å møte andre hunder

I denne filmen gir hundecoach Fredrik Steen råd om hvordan du bør gå frem for å lære din hund å møte andre hunder. Hva bør du tenke på som hundeeier? Når skal du begynne å trene på dette? Må hunder hilse på hverandre?

Gi hunden din massasje

Mistenker du att din hund er rammet av stivhet og andre muskelrelaterte problemer? Vurderer du å la hunden din få massasje? Fysioterapeut og hundefysioterapeut Anna Nähl forteller om hvorfor det er viktig å holde et ø...

Veterinærbesøket

Hvis dyret ditt blir sykt eller skader seg, er det lett å bli urolig og stresset. Her gir vi noen tips om hvordan du kan forberede deg selv og dyret ditt på et veterinærbesøk og hva du skal tenke på når du må kontakte...

Slik merker du om hunden har problemer med ørene

Å holde oppsyn med hundens ører er alfa omega for å slippe problemer med dem. Misfarget sekret og fremfor alt dårlig lukt skal du se opp for. Det kan være et tegn på betennelse.

Rengjøring av hundens ører

Se vår film om hvordan du kan rengjøre ørene til din hund. Veteirnær Lotta Möller gir her gode råd om hvordan og hvor ofte du bør gjøre dette.

Pusse tennene til hunden

Hvordan pusser jeg tennene til hunden min? Hvor ofte trengs det? Hva kan skje dersom jeg ikke pusser tennene? Hva slags tannbørste kan jeg bruke? Hvordan kan jeg venne valpen til tannpuss? Denne filmen gir deg svar på...

Gjør vinteren enklere for hunden

Mørket, kulden og snøen stiller krav på oss hundeeiere. Men med enkle metoder kan du bli kvitt snøballer i pelsen, unngå poter med skader fra fuktighet og salt, og gjøre vinteren til en like morsom årstid som de andre.

1 / 3