Se over hundens vaksinasjoner

I begynnelsen av året kan det være smart å se over hundens vaksinasjoner hvis du ikke allerede har gjort det. Nå anbefales det at man gir en fire komponenter vaksine hvert tredje år. Parainfluensa (kennelhoste) anbefales å gi hvert år. Rabies vaksine må man planlegge minst seks måneder i forkant om man skal ta hunden med utenlands.

Gå på kurs

Hvis du planlegger å gå kurs med hunden din i løpet av året bør du formidle dette til din lokale klubb så fort som mulig. Kursene er ofte fullbooket og det kan være ventetid for å komme med på et kurs. Om du skal få hjem en valp så bestill plass i god tid på et valpekurs som starter når valpen er mellom 4-6 måneder.

Bruk tid utendørs med hunden

Nå når det blir lysere og lysere ute så utnytt det og vær mer ute sammen med hunden din. Under den mørke årstiden kan mange av de mentale aktivitetene utføres inne, men hundene er også avhengig av lys for å ha det bra. Gå på lange turer, legg et spor og omgås med andre hunder. Men husk på å se over underlaget før du lar hunden din løpe løs. Selv hunder kan skli og slå seg stygt om det er glatt ute.

Mange hunder kan knapt vente på at isen er tint på vannet før de tar seg et bad, selv om vannet er iskaldt. Tenk bare på at hunden raskt blir nedkjølt av vannet og om den har tatt seg et bad i kaldt vann så er det viktig at de straks tørkes tørre, gjerne spyl den i lunkent vann først.

Du kan også begynne å mosjonere hunden med sykkel når underlaget er rett. Men tenk på at en hund må være ferdig utvokst før man begynner å sykle med den. Fordi hunden ikke bestemmer hastighet og lengde selv på sykkelturen, kan dette slite mye på en ung hund. Begynn med korte turer og øk så gradvis etter hvert. Tenk også på at jo mykere underlaget er, jo bedre.

Flåttsesongen begynner

Flått blir aktive når snøen smelter bort, vanligvis fram mot april. Om du ferdes mye med hunden din i områder med mye flått bør man oppsøke veterinær for få resept på et flåttmiddel som Frontline eller Exspot som beskytter hunden din mot de sykdommene som flåtten bærer med seg.

Hund i bilen

Når solen skinner blir det snart veldig varmt i bilen, selv om det ikke er høy sommervarme ute. Tenk derfor på at man aldri skal etterlate hunden ubevoktet i bilen. Skal du reise langt når det er varmt og mye sol ute, så ha gjerne en vannskål stående i bilen som ikke kan velte.