Kattens jul

Hyacinter, levende lys, julenøtter og krøllete pakkebånd. Dette betyr jul for oss, men det utgjør også fare for våre katter. Her presenterer vi julens største trusler for våre firbente venner.

For katten er julen med glitter, knitrende papir og krøllete bånd en drøm – som fort kan forvandles til et mareritt. Når vi pynter til jul rundt omkring oss finnes det et hav av julepynt som katten i sin viltre lek kan skjære seg på eller som kan sette seg fast i halsen eller magen til katten.

─ Man slutter aldri å bli overrasket over hvor mye rart som opereres ut av kattemager, sier Lena Bjurström, veterinær på Agria Dyreforsikring. Hun nevner både garntråder, gullringer og nøtter som eksempel.

Flere av julens populære juleplanter – hyacintene, mistelteinbær og juletreets vann er også potensielle farer for katten. Hvis katten viser symptomer på forgiftning – om den sikler eller kaster opp – bør man umiddelbart kontakte veterinær!

Levende lys sprer ofte ro, men kan også være en fare både for katter og mennesker. En viftende hale eller nysgjerrig snute kan resultere i både svidde værhår og brannskader på katten. Et veltet lys kan forårsake brann.

Men selvfølgelig skal katteeiere også ha muligheten til å feire en tradisjonell jul. Her gir vi deg tips og råd om hvordan du kan unnvike de største farene.

Nyttige artikler om katter og jul:

 Katt vinter

Pass på katten i julestria

Det julepyntede huset har mange spennende nyheter som katten kan utforske. Den tasser rundt og oppdager all pynten som matmor og matfar har funnet frem.

Les mer

 Katt og hyacint

Mange juleplanter er giftige for katt

Hyacinter, amaryllis og tazetter er vakre og stemningsfulle juleblomster. Men de er også giftige for våre katter.  Hver jul behandler veterinæren katter som har blitt forgiftet.

Les mer

Kattunger i kurv

Julenissen kommer også til firbente familiemedlemmer

Ni av ti hunde- og katteeiere kjøper en julegave til dyret sitt. Ofte ligger det noe som hunden eller katten kan spise eller leke med i pakken.

Les mer

 Katt som gjemmer seg

Hvorfor katten gjemmer seg

Springer din katt og gjemmer seg så fort dine gjester gjør entré? Katten trenger mulighet til flukt for å kunne kjenne seg trygg. Pass på å ta hånd om din venn selv når den velger å holde seg i bakgrunnen.

Les mer

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer