Om katt

Katt i et bymiljø

Skaffe en omplasseringskatt

Tenker du å adoptere en katt? Det er mange katter som trenger nye og trygge hjem, og dette gir katten en ny sjanse i livet. Her får du noen gode råd på veien!

Eldre katter har spesielle behov

Katten anses som senior ved tolvårsalderen, men mange katter har fremdeles mange år igjen. Her ser du hvilke tilpasninger du bør gjøre når katten din blir eldre.

Kattens jul

Svibler, levende lys og krøllete pakkebånd. Dette er synonymt med jul for oss, men det utgjør dessverre en fare for våre katter. Her ser du julens trusler for våre firbente venner.

Juleblomstene dine kan være giftige for katten din

Julen er like rundt hjørnet, og mange kjøper inn stemningsfulle og dekorative blomster og planter. Dessverre er mange av disse giftige, og hver jul havner flere katter hos veterinæren. 

Refleks kan redde kattens liv

Flere katter skades daglig i trafikken, ofte med døden til følge. Dette viser vår statistikk her i Agria Dyreforsikring. Dette er tall som kan forebygges ved å øke kattens synlighet i høstmørket, nettopp med hjelp av ...

De mest populære kattenavnene

Navn har alltid vært en trendsak, både på mennesker og dyr. Vi ser jevnlige endringer, og her ser du de mest populære kattenavnene akkurat nå!

Kattemynte

De fleste katter elsker urten kattemynte. Et av stoffene i urten minner nemlig om et som finnes i hunnkattens urin. Derfor kan også en del hannkatter bli helt "fra seg" av lukten.

Katt på gresset

Slik introduserer du en ny katt til flokken

Skal du utvide familien med en katt til? Da er det viktig å tenke på hvordan du skal introdusere katten til nytt hjem og katten(e) du har fra før. På den måten kan du beholde husfreden – og kattegleden!

Hvorfor tisser katten på andre steder enn sin kattedo?

Når friske dyr tisser på forbudte steder handler det ofte om en slags "stille protest" mot en konkret årsak. 

Katten kan også få frostskader

Nå som kulden har taket på Norge behøver katteeiere med utekatt å tenke litt ekstra på sitt firbeinte familiemedlem. Katter som er vant til å være utendørs under årets varme måneder vil ofte gå ut selv om det er snø o...

1 / 6