Kattemynte er en urt som i tørket form finnes som godsaker, i leketøy eller som pulver. Kattemynte finnes også som olje og spray og kan brukes til å parfymere kattens soveplass, klorebrett eller annet som du ønsker katten skal bli mer interessert i.

Full ekstase

Ved å puste inn duften av kattemynte – nepeta cataria – får katten en ”timinutterstripp” i fullstendig ekstase. Selv reserverte kattepersonligheter kan havne i en ren oppløsningstilstand når de utsettes for myntens kjemiske forbindelser. Noen katter blir energiske og lekne, andre blir uvanlig rolige og kosete. Katten kan også begynne å gni seg og rulle seg i duften. 

Katter reagerer ulikt

Hvordan katten reagerer på kattemynten er veldig individuelt. Noen katter reagerer ikke i det hele tatt. Ofte reagerer hannkatter mer enn hunnkatter. Dette er på grunn av stoffet som minner om hunnkattens urin. På grunn av dette kan hannkatter vise tendenser til aggressiv atferd når de kommer i kontakt med mynten da de knytter duften til parring.

Er det farlig for katten?

Kattemynten forårsaker ingen vedvarende skader, men katten kan bli avhengig hvis den blir utsatt for urten for ofte. Dersom den skulle spise store mengder kan det gi litt mageproblemer, men dette er sjelden.

Hva koster en katteforsikring?

Sjekk pris her!

Hva koster en katteforsikring?

Sjekk pris her!