Kattemynte

De fleste katter elsker urten kattemynte. Et av stoffene i urten minner nemlig om et som finnes i hunnkattens urin. Derfor kan også en del hannkatter bli helt «fra seg» av lukten.

Kattemynte er en urt som, i tørket form, finnes som godsaker, i leketøy eller som pulver. Nå finnes også kattemynte som olje og spray som kan brukes til å parfymere kattens soveplass, klorebrett eller annet som du ønsker katten skal bli mer interessert i.

Forbedrer stemningsnivået

Kattemynte forbedrer din katts stemingsnivå. Når en katt kommer i kontakt med kattemynte kan den bli energisk og leken eller uvanlig rolig og kosete. Katten kan også begynne å gni seg og rulle seg i duften. Effekten av kattemynte er kort og varer ofte bare i fem til femten minutter. Etter dette tar det noen timer til katten din vil bli interessert igjen.

Katter reagerer ulikt

Hvordan katten reagerer på kattemynten er veldig individuelt. Noen katter virker ikke å reagere i det hele tatt mens andre blir «ville» og vil rulle seg i mynten. Ofte reagerer hannkatter mer enn hunnkatter. Dette er pga stoffet som minner om hunnkattens urin som nevnt tidligere. På grunn av dette kan hannkatter vise aggressiv atferd når de kommer i kontakt med mynten da de knytter duften til parring.

Kattemynte er helt ufarlig for katten din. Dersom den skulle spise store mengder kan det gi litt mageproblemer, men det er ikke vanlig.

Liker? 0 av 3 likte , 0 i rangeringer