– Jeg har vokst opp på gård og derfor hatt masse dyr opp gjennom årene, og jeg kan si det slik at jeg alltid har likt og hatt en spesiell interesse for katter. Mannen min og jeg har to rasekatter som begge er maine coon - Eady på 5 år og Nala på 3 år, sier Anne Birgitte Inntjore.

I likhet med de fleste katteraser finnes det flere myter og historier rundt maine coons opphav. En av dem forteller om en katt som levde i villmarken i Amerika - som parret seg med vaskebjørn. Slik fikk katten den buskete halen, mønsteret og forkjærligheten for vann. «coon» er slang for «racoon», det engelske ordet for vaskebjørn. Dette er så klart en biologisk umulighet, men en ting er sikkert: maine coon er den største rasekatten vi har.

– Våre katter er veldig bortskjemte. Faktisk har Eady soveplassen sin på spisestuebordet, forteller Anne Birgitte og ler. 

Hun og mannen bor alene, så bordet brukes heldigvis kun når de har gjester på besøk. Nala sover akkurat der hun vil.

Samme tryggheten gjennom hele kattens liv

– Det var Eadys oppdretter som anbefalte oss katteforsikring hos Agria Dyreforsikring. Vi har ganske kostbare rasekatter og forsikring var derfor veldig viktig for oss, sier Anne Birgitte.

Hos Agria Dyreforsikring spiller det ingen rolle om du har kjøpt katten eller fått den, om den er en kattunge eller en eldre katt - de kan og bør forsikres uansett. Med forsikring fra Agria koster veterinærbesøket like lite.

De fleste velger en grunnforsikring for katten sin. Dersom katten din skader seg eller blir syk og har behov for veterinær, hjelper denne forsikringen med å erstatte kostnader for undersøkelse og behandling. Agria Dyreforsikring tilbyr også omfattende forsikringer som gir trygghet gjennom hele kattens liv, og som dekker ditt og kattens behov.

– Våre maine coons er innekatter, og som regel er de kun ute på verandaen i andre etasje sammen med oss. I og med at de aldri er ute er det liten fare for at de forsvinner eller blir påkjørt, forteller hun.

La katten få den hjelpen den trenger

Derimot er forsikring viktig for Anne Birgitte, siden den dekker kostnadene dersom det skulle være behov for store og kostbare operasjoner grunnet sykdom.

– Eady endte på dyreklikken en søndagskveld. Vi er ikke helt sikre på hva som var galt, men alt ble ordnet av veterinæren. Da var vi glade for at vi hadde katteforsikring hos Agria Dyreforsikring. De er helt topp, og jeg liker betalingsløsningen med direkte skadeoppgjør. Det er veldig lettvint å ordne opp på den måten, sier Anne Birgitte.

Agria Dyreforsikring tilbyr nemlig direkteoppgjør hos de fleste klinikker og veterinærer i Norge. Om skaden omfattes av forsikringen din og kan gjøre som direkte skadeoppgjør, sender veterinæren journal og kvittering til Agria. Du betaler kun egenandel og eventuelle salgsartikler, mens Agria betaler erstatningen direkte til klinikken. På denne måten slipper du masse papirarbeid, og det beste av alt er at det blir gjort opp mens du venter - som regel i løpet av 20 minutter.

– Ved å ha en god katteforsikring slipper du å ta valget mellom en kostbar operasjon og å måtte avlive katten. Husdyrene våre er en del av familien og det er fint å slippe å ta stilling til om man har råd til å bruke 20 000 kroner - Agria Dyreforsikring hjelper oss, avslutter Anne Birgitte.

Hos Agria Dyreforsikring får du livslang veterinærdekning uten aldersgrense, direkte skadeoppgjør der du kun betaler egenandel og den dekningen du har behov for. Bestill katteforsikring i dag, så er du sikker på at katten din får hjelpen den skal ha den dagen den trenger det.