Pensjonat – når kjæledyret ditt ikke kan være med

Noen ganger er det umulig å ta med seg det firbente familiemedlemmet på ferie. Da kan pensjonat være en god løsning. På pensjonatet får som regel katten eller hunden bo i en egen boks, ofte med en tilknyttet utegård.

I dag kreves det tillatelse fra kommunen og godkjenning av mattilsynet for å drive dyrepensjonat. For å få godkjenningen er det krav på eier/den som skal drive pensjonatet hvordan anlegget er utformet og hvordan dyrene skal ha det mens de er der.

Pensjonatene har ofte visse krav

De fleste pensjonat krever at katten er vaksinert mot kattepest og katteinfluensa. Hannkatter som er eldre enn ett år, bør være kastrert. Hunder skal være vaksinerte mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus (hundepest) og kennelhoste.

Det kan være lurt å gå skikkelig igjennom pelsen på dyret før man leverer det i fra seg, for å forsikre seg om at ikke katten eller hunden tar med seg noen parasitter til pensjonatet.

Veterinær og forsikring

De fleste seriøse pensjonat har en veterinær knyttet til seg, i tilfelle en ulykke skulle skje. Med tanke på slike hendelser kan det være at pensjonatet ønsker bevis på at hunden eller katten er forsikret. Et tips er derfor, at man i god tid leter frem forsikringsbrevet eller tar kontakt med sitt forsikringsombud eller Agrias kundesenter på 24 12 40 00 for å få utskrevet et nytt brev.

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer