Unnvik den vanligste dødsårsaken

En kanadisk forsker ved navn Brenda Bonnett har brukt Agria Djurförsäkrings skadestatistikk for å studere hvordan svenske hunder har det. Tallene viser at trafikkulykker er den vanligste dødsårsaken for både hunder og katter.

Den vanligste kjente dødsårsaken for hunder er trafikkulykker, ca 1 500 hunder dør i den svenske trafikken hvert år. Agrias skadestatistikk viser også at hannhunder skader seg oftere i trafikken enn tispene. Den hunderasen som er mest utsatt er dachsen.

Men det er faktisk en hel del du kan gjøre for å forhindre at hunden din blir påkjørt.

Stopp hunden

Å alltid ha hunden i bånd når du går i nærheten av trafikkerte veier er for eksempel en bra begynnelse. Det er få hundeeiere som har så god lydighet på hunden sin at de i alle situasjoner kan stoppe den på et øyeblikk. En løpetispe, en hare eller en hunderival kan få mange hunder til å ignorere matmor eller matfars innkalling.

Dropp flexi-bånd

Når du går langs veien skal du ikke ha flexi-bånd på hunden. Alt for ofte skjer ulykker fordi hunden har fått gå fem meter foran eieren, og denne ikke har tenkt på at hunden kan ta seg like langt til siden som fremover på fortauet.

Reflekser og fotgående

Husk å bruke reflekser, både på deg og hunden. Det gir bilføreren en sjanse til å se dere og bremse ned i tide. Det er også veldig bra å lære hunden din å gå fot ved din venstre side slik at den kan holde seg der når man møter en bil på en gate uten fortau.

Bilen også kattens verste fiende

Sørgelig nok er trafikken også årsaken til at altfor mange katter skader seg eller dør. I følge Agrias skadestatistikk er trafikkulykker den absolutt vanligste dødsårsaken for en katt. Når det gjelder skader i trafikken kommer trafikkulykke som nummer ni.

Id-merk utekatten

Mange katteeiere vil la katten være løs ute, men det er ikke det samme som å la den gå fritt omkring uten å se til den. Har du katten din som utekatt er det viktig å id-merke den i tilfelle noe skulle skje.

Hjelp kattungen

Du bør også feste et reflekshalsbånd på utekatten slik at bilføreren i alle fall kan ha mulighet til å se når katten krysser veien og bremse opp for den. Hvis du har en kattunge må du hjelpe den til å venne seg ved livet som utekatt. Ta den derfor ut på turer i sele den første tiden.

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer