Slik merker du om hunden har problemer med ørene

Å holde oppsyn med hundens ører er alfa omega for å slippe problemer med dem. Misfarget sekret og fremfor alt dårlig lukt skal du se opp for. Det kan være et tegn på betennelse.

Om hunden din har lange, hengende ører som ligger over munningen til hørselsgangene er det ekstra viktig å følge med på ørene. Bakterier og sopp trives i varme, fuktige ører og kan forårsake betennelse.

Lukt og se

Se og fremfor alt lukt i hundens ører. Om hunden har, eller er på veg til å få, en ørebetennelse lukter det ofte vondt av ørene. Det pleier også å være mer sekret i ørene som kan være misfarget. Om hunden har en soppinfeksjon i ørene blir ørevoksen ofte brunfarget, men om det er bakterier som forårsaker betennelsen pleier voksen å være gul.

Tegn på betennelse

En ørebetennelse gjør vondt for hunden. Foruten at hunden viser tegn på smerter når man tar på øret kan den også gå med hode på skakke, med det betente øre nedover. Den kan også henge med det dårlige øret og ha sikkel rennende ut fra munnviken samt ha nedsatt blinkerefleks på den siden. Det er fordi en nerve i ansiktet også kan rammes av betennelse.

Rengjøring

For å forhindre at bakterier og sopp skal oppstå bør man tørke ut av ørene ved behov. Man skal unngå å rengjøre dypt ned i hørselskanalen ettersom den er meget sensitiv. Hunderaser med ekstremt mye pels har ofte hår som vokser ned i øregangene. På disse rasene kan det derfor noen ganger være nødvendig å nappe eller klippe bort hårene regelmessig.

Hos veterinæren og på apoteket finnes spesielle ørerenser man kan kjøpe.

Om din hund får gjentatte ørebetennelser kan det være tegn på allergi.

Rengjøring av ører

Se vår film om hvordan du kan rengjøre ørene til din hund.
Les mer

Gi hunden din massasje

Mistenker du att din hund er rammet av stivhet og andre muskelrelaterte problemer?
Les mer

Pusse tennene til hunden

Hvordan pusser jeg tennene til hunden min?
Les mer

Slik klipper du hundens klør

Denne filmen viser deg hvordan du klipper hundens klør.
Les mer

Liker? 7 av 9 likte , 3,9 i rangeringer