Generelle råd om stell

Hundens behov for stell avhenger av rase og om hunden har kort eller langt hår eller trimmes. Når du kjøper valp, bør oppdretteren gi deg klare veiledninger om hvordan du skal stelle hunden.

Pelsstell

Plei hundens pels med regelmessig kjemming og børsting. Hvis hunden er skitten, må den bades. Bruk hundesjampo og balsam. De fleste hunder kan sjamponeres hver fjortende dag uten at dette skader huden.

Kontroller hundens pels minst én gang i uken med tanke på udyr, sår, eksem osv. Kontroller potene for sprekker, sår osv. Klipp hundens klør regelmessig og etter behov. Enkelte hunders klør må klippes hver annen til tredje uke.

Regelmessig tannstell

Enkelte mindre hunderaser får tidlig tannstein, av og til allerede under det første leveåret. Venn hunden tidlig til at du titter etter og holder på med tennene dens. Børst tennene til hunden minst én gang i uken. Kontakt veterinæren hvis det finnes tegn til tannstein.

Kontroller øynene, de skal ikke renne eller være betente. Kontroller ørene, de skal være rene og uten voks. Rykk eller klipp bort eventuelle ørehår som tetter til hørselsgangen.

Kontroller hundens vekt

Unngå overvekt, overvekt er farlig og kan forkorte livet. Hold oppsyn med hunden, og ha den i bånd. Da reduseres faren for at den skal bli påkjørt. Vær forsiktig under møte med andre hunder, da det er vanlig med bittskader.

Hold oppsyn med hunden, slik at den ikke kan få i seg noe farlig og rammes av mageinfeksjoner. Hvis hunden likevel rammes, skal du kun gi den drikke de første dagene.

Ha et husapotek for hånden til førstehjelp. Apoteket skal blant annet inneholde plaster, kompresser, gasbind, desinfeksjonsmiddel og flåttfjerner.

Rengjøring av ører

Se vår film om hvordan du kan rengjøre ørene til din hund.
Les mer

Gi hunden din massasje

Mistenker du att din hund er rammet av stivhet og andre muskelrelaterte problemer?
Les mer

Pusse tennene til hunden

Hvordan pusser jeg tennene til hunden min?
Les mer

Slik klipper du hundens klør

Denne filmen viser deg hvordan du klipper hundens klør.
Les mer

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer