Cushings

Hunden vår har fått diagnosen cushings syndrom. Hva innebærer egentlig dette?

Veterinæren svarer:

Cushing syndrom skyldes at binyrene produserer for mye kortisol. Det er en ganske sjelden sykdom, som først og fremst rammer eldre hunder. Sykdommer må som regel behandles med medisiner resten av livet.

Symptom

De vanligste symptomene er at hunden drikker mer vann enn den pleier, og at den hele tiden er sulten. Den kan også miste en del pels og også muskelmasse. Overvekt og tendens til hengebuk kan også være tegn på at hunden har denne sykdommen. Det kan også forekomme symptomer på rask pust og sløvhet.

Årsak

Cushing syndrom skyldes at binyrene produserer for mye kortisol. Den bakenforliggende årsaken er som regel en svulst i hypofysen eller i binyrene. Sykdommen kan skyldes langvarig behandling med binyrebarkhormon.

Hva kan jeg gjøre selv?

I ditt tilfelle der dyrlegen allerede har konstatert at det er cushings syndrom, er det viktig at du følger med på utviklingen og går til oppfølgende behandling.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis du har mistanke om at hunden har cushings eller at du ser noen av de ovennevnte symptomene, bør du kontakte dyrlege umiddelbart. Medisinsk behandling er effektivt, og man ser raskt en bedring av hundens tilstand.

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?