Reveskabb hos hund

Hunden min klør seg veldig. Kan det være reveskabb, og hvordan ser dette ut?

Veterinæren svarer:

Reveskabbmidden kan ikke sees med det blotte øyet, fordi den graver ganger i huden til hunden. Det kan være mange årsaker til at hunden klør seg, men reveskabb er vanlig grunn til kløe. Få en time hos dyrlegen så hunden kan bli undersøkt og dere finner årsaken til kløen.

Symptom

Kløe, særlig på ørene , i armhuler og på spissen av hasene. Andre vanlige symptomer er rødhet eller skjellet hud, sårskorper og bare flekker.

Årsak

Reveskabb forårsakes av midden Sarcoptes scabiei som også kan infisere andre dyr som ulv og mår. Smitten kan skje gjennom direkte kontakt med smittede dyr, eller indirekte kontakt hvis midden har overlevd et sted der dyr ferdes.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hunden klør seg mye, bør du med hjelp av dyrlege finne ut av hva som er årsaken til kløen. Reveskabb behandles med reseptbelagt medisin. Utenom reveskabb og andre parasitter, kan kløe blant annet skyldes allergier. Diagnosen skabb stilles ved å ta en hudprøve og analysere den i et mikroskop. De fleste smittede hunder danner antistoffer mot skabbmidden, og dette kan påvises gjennom en blodprøve som viser om hunden har vært smittet. Antistoffene kan som regel sees i blodet innen to til fire uker etter at hunden har fått de første symptomene.

Hvis du har flere hunder i hjemmet, bør alle behandler for å forhindre at smitten blusser opp. 

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?