Katteinfluensa kan bli kronisk

Katteinfluensa er en virussykdom med omtrent samme symptom som en kraftig forkjølelse. Katteinfluensa kan bli kronisk, med rennende øyne som resultat.

For kattunger kan det være farlig, men voksne katter blir som regel friske igjen uten noen større problemer.

Mister appetitten

Katter lukter gjerne på maten før de spiser den og de liker ikke å puste gjennom munnen.  Derfor kan en tett nese føles veldig ubehagelig for dem, og gjøre så de ikke spiser. Sår i munn og hals kan også få den til å avstå fra mat. På dette området er det ikke så stor forskjell på katter og mennesker – mange av oss tobente mister også matlysten når vi er forkjølet.

Katten kan også få problemer med rennende øyne og nese. I et tidlig stadie vil det være gjennomsiktig, men blir katten dårligere kan sekretet bli både gult og grønt.

Rennende nese og øyne

Irriterte/hovne slimhinner og tiltagende renning fra øyne og nese er et sikkert tegn på infeksjon. Katten kan også få sår på hornhinna, noe som er svært ubehagelig. Den vil da knipe med øynene og gå unna/gjemme seg.

Kontakt veterinær

Du bør kontakte veterinær om katten slutter å spise, om sekretet fra nese og øyne blir tyktflytende eller katten viser tegn på å bli dårligere.

Du kan hjelpe katten hjemme ved å tørke øynene og nese forsiktig med fysiologisk saltvann fra apoteket.

Gi ALDRI medisin for mennesker til katten din - det kan være dødelig.

Jursvulst

Vi er alle kjent med at kvinner kan brystkreft, men faktum er at brystkreft også er den tredje vanligste krefttypen hos hunnkatt.
Les mer

Diabetes hos katter

Det er ikke bare mennesker som kan få diabetes.
Les mer

Førstehjelp for katt

Huskatter, rasekatter, innekatter og utekatter – alle kan de skade seg.
Les mer

Farlige planter for katten

Noen planter er så giftige for katten at den kan dø.
Les mer

Liker? 1 av 1 likte , 5 i rangeringer