Det er ikke naturlig for en katt å bli klappet. Når du klapper katten er den veldig utsatt og visse katter har vanskelig for å slappe av, de føler seg sårbare og biter til. For at katten skal stole på deg må du gi den tid, men også si ifra når den gjør noe feil.

Påminner om kattemammaen

Når du klapper katten påminner det katten om hvordan kattens mamma vasket den, og katten gir deg stor tillit ved å la deg ta på den på den måten. Akkurat som med mennesker har noen katter vanskeligere for å slippe noen nære seg enn andre.

Ingen raske bevegelser

For at katten skal kjenne seg trygg i kneet ditt bør du tenke på at du ikke gjør noen raske bevegelser. Når katten ligger i kneet, pass på at dere ikke blir forstyrret og hvis katten reagerer eller rykker til når du klapper den, skal du slutte.

Belønn bra oppførsel

Belønn katten med mat og ros når den oppfører seg bra, så lærer den seg å ikke bite. Ignorer eller unnvik situasjoner der katten blir aggressiv. Si alltid i fra hvis katten biter deg, så forstår den at det gjør vondt. Bruk aldri vold mot katten.

Vil være i fred

Det er vanlig at kattunger biter og det pleier å bli bedre med alderen. Oftest mener ikke katten å skade deg, men forsøker å fortelle deg at du skal la den være i fred.

Man kan merke på kattens kroppsspråk at den føler seg ubekvem og trolig kommer til å bite deg. Vanlige tegn er at katten sperrer opp øynene, vifter med halen og trekker ørene bakover før den biter.