Hvorfor ?

Ute vil en katt klore på trær o.l for å markere grensene for sitt revir. Har du innekatt må du derfor sørge for et funksjonelt klorebrett. Hvis ikke vil katten ødelegge stoffet på dine fineste møbler. Det er både billig og enkelt å lage et klorebrett på egenhånd. Men husk å lag den høy nok, minst 75 cm, siden katten vanligvis strekker seg når den vil kvesse klørne.

Bruk et gammelt bord

Har du et bord du ikke er så forsiktig med kan du surre inn et av bordbena med tau. Fest det oventil på en slik måte at ikke katten skader seg på spikeren. Nederst fester du tauet under bordbenet, der du lager et hakk og så spikrer fast det. Du kan også bruke en teppebit med kraftig struktur, som du fester på en passende vegg

Husk at spikerne må sitte så høyt at katten ikke når de når han strekker seg. Du må også forsikre deg om at katten ikke kan skade seg på utstikkende spikerhoder. Bølgepapp er også et bra materiale for klorebrett. Katter er ofte veldig begeistret for bølgepapp. Det er naturligvis ikke spesielt holdbart, men i gjengjeld lett og billig å fornye.

Finner du drivved eller en rar grein på stranda, ta det med hjem og børst det rent. Ferdig rengjort blir dette noe som katten virkelig vil skrape og klore på og det kan samtidig utgjøre et originalt blikkfang.

Få katten til å klore på rett sted

Du kan ikke forvente at katten umiddelbart vil ta i bruk muligheten den har fått til å klore på  en bestemt ting. Du har sikkert forsøkt å få katten til å slutte å klore. Så nå må den lære seg å klore riktig i stedet!

Sett deg på kne og riv selv på klorebrettet med lange sveipende tak. Katten vil antagelig vis stirre på deg og lure på om du har blitt gal, men vil raskt lære seg hva det handler om. Lykkes ikke dette, kan du gjøre klorebrettet mer attraktivt ved å gni det inn med litt kattemynte eller dråper av vendelrot (valeriana/baldrian). De fleste katter tiltrekkes av disse luktene og lærer seg å assosiere lukten med det de får lov til å klore på.

Å klore på feil sted

Er katten litt sta og egen, og fortsetter med å klore på noe du ikke vil at den skal klore på, f.eks  møbler, dekk da møbelet til med plast. Vanligvis avskyr katter å komme i kontakt med plast. Etter noen uker tar du bort plasten og håper at katten har glemt at den anså dette møbelet som et særdeles fint klorebrett.


Copyright © Svenska Katters Sida och Agria Djurförsäkring